Gratis

Från 3 år

Museum

Sjöhistoriskas museifartyg

Galärvarvet ligger på Djurgården i Stockholm, nedanför Vasamuseet mot vattnet. Sjöhistoriska har spännande aktiviteter och visningar för både barn och vuxna under hela sommaren!

Om Galärvarvet
Vid Galärvarvet på Djurgården i Stockholm ligger Museipiren och som är en del av Sjöhistoriska museet. Förutom museets egna museifartyg ligger här även andra kulturhistoriskt intressanta fartyg. Ibland har vi särskilda evenemang för en viss sorts fartyg som då besöker piren, till exempel örlogsdagar och ångbåtsmöten.

Några av Sjöhistoriskas museifartyg, som isbrytaren Sankt Erik och fyrskeppet Finngrundet, går att besöka sommartid på Galärvarvet. Men museet äger dessutom en rad historiska fartyg som drivs och underhålls av ideella föreningar. Dessa fartyg har ofta livlig verksamhet och kan ses och besökas vid olika tillfällen. Ibland gästar de Museipiren.

Sjöhistoriskas museifartyg öppnar för säsongen den 27 maj i samband med Skärgårdsmässan och Veteranbåtsfestivalen. Den 4-6 juni blir det extra pådrag när Marinen firar 500 år med massor av gästande fartyg. 
 

När

Öppet 27 maj-28 augusti.

Dagliga öppettider:
Tisdag till söndag 11.00-18.00
Måndagar stängt (extra måndagsöppet 6/6)
Midsommarstängt 24 – 25 juni.

Pris

Fri entré

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Du kommer till Galärvarvet med buss 67, spårvagn 7 och färja från Slussen, eller en promenad eller cykeltur från Strandvägen över Djurgårdsbron.