4 museer inom 5 minuter

I Eskilstuna är det nära till allt, från tågstationen tar du dig enkelt till fyra museum med en kort promenad.

Kommer du dessutom med tåget så kan du följa en symbol i järn som är inlagd i trottoarens stenbeläggning. Symbolen visar vägen från Centralstationen till stadens museum. 

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/06/Rademachersmedjorna.jpg

Rademachersmedjorna

Rademachersmedjorna är en av landets bäst bevarade 1600-talsmiljöer. Här hittar du ett flertal välbevarade hus från Sveriges första smidesmanufaktur på1650-talet. I området finns idag små företag som utför traditionella hantverk. Utomhus finns flera utställningar, öppna dygnet runt, året om. I Rademachersmedjorna finns en restaurang och en våffelstuga. Sommartid är det öppet i museismedjan och leksmedjan och det hålls även kostnadsfria visningar både på svenska och engelska. Fri entré.

Eskilstuna konstmuseum

Eskilstuna konstmuseum har en anrik historia som det första konstmuseet som öppnade utanför storstäderna 1937.

Eskilstuna konstmuseum förvaltar en konstsamling med verk från 1600-tal till nutid. Den består till störst del av nordisk och nordeuropeisk konst, med tyngdpunkten på svensk 1900-talsmåleri.

Munktellmuseet

Munktellmuseet är ett spännande museum för hela familjen och alla åldrar – traktorälskande barn, den motorintresserade och den riktiga entreprenadmaskinsentusiasten finner alla stor glädje i museets unika samling av stora maskiner och tekniska produkter.

Munktellmuseet ligger i Munktellstaden i Eskilstuna, ett gammalt industrikvarter som rustats upp och nu rymmer allt från kultur och idrott, till musik och mat.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/06/munktell-bm-20-1944-uai-1032x644-1.jpg

Eskilstuna stadsmuseum

Eskilstuna stadsmuseum är ett historiskt museum beläget på Faktoriholmarna i centrala Eskilstuna. På museet hittar du utställningar för både vuxna och barn. Fri entré!

Här finns en butik, ett litet café och olika utställningar, både fasta och temporära, som visar Eskilstunas historia. Barnens favorit är Lilla Stadsmuseet, där barn och vuxna lär sig om Eskilstunas historia tillsammans.