Från 5 år

Teater

Musik

Allrakäraste Syster

”Bakom rosenbusken Salikon finns en port som leder till Gyllene Salen där Barbros hemliga tvillingsyster Ylva-li är drottning. För Ylva-li är Barbro ”min Allrakäraste Syster” och medan Barbros mamma och pappa bara har tid för lillebror, rider Ylva-li och Allrakäraste Syster på Guldfot och Silverfot in i en magisk värld. På äventyr genom den Stora Hemska Skogen och över de Snällas äng där de bjuds på kakor och karameller, kommer de till slut fram till Den Vackraste Dalen i Världen, dit bara Ylva-li och Allrakäraste Syster får komma.?”

I den här folkmusikaliska visoperan, som tonsatts av Sofia Thelin, blandas visa, folkmusik, nycirkus och ljusprojektioner på ett vackert och fantasifullt sätt. Medverkar gör sångare, kompositören själv och några av Malmös främsta folkmusiker. De bidrar med stråkar, slagverk, flöjter, bouzouki och dragspel. Musikerna i folkorkestern sjunger också och agerar på scen. Cirkusartister uppträder och agerar som de Elaka och de Snälla.

Föreställningslängd: ca 50 min

Rättigheterna till boken har Sofia Thelin erhållit av Saltkråkan AB, numera Astrid Lindgren AB
Föreställningen är sponsrad av Musikverket.

När

1 sep kl. 17

Pris

Från 375,00 SEK

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Buss 67 går hela vägen till Skansen som är slutstation och där man hoppar av för att komma närmast Cirkus. Den går via Odenplan, Östra Station och Karlaplan. Spårvagn linje 7 går från T-centralen till Skansen.

Djurgårdsfärjan går från Slussen till Gröna Lund via Skeppsholmen. Från färjan får du en promenad på 5 min upp till Cirkus entré.

Annonser:

Annonser: