Från 12 år

Utställning

Aquanauts: Expeditionen

Kulturhuset Stadsteatern

Den kritikerrosade utställningen AQUANAUTS: Expeditionen intar Studions 700 kvadratmeter på Kulturhuset Stadsteatern och bjuder på berättelsen och upptäckten av de iögonfallande, vackra och mystiska varelserna Homo Aquatis. Utställningen ger en inblick i det häpnadsväckande forskningsprojektet från förra sekelskiftet som leddes av paleontologen Beata Gardelius och geologen Inga-Lisa Blomgren.

Här bjuds vi in till förunderlig värld, där vad som är fakta och fiktion ställs på sin spets. Dagböckerna från Expeditionen är grunden till utställningen och besökarna får ta del av berättelsen om det parallella liv som expeditionen upptäckte. 

I utställningen visas replikor av varelserna i naturlig storlek, fotografier och teckningar samt ett 400 liters akvarium med aquanauts-yngel. Vilka var dessa varelser med de vackra snäckliknande formationerna? Vad är deras förhållande till varandra? I AQUANAUTS: Expeditionen öppnas den tidigare okända världen upp återigen för besökare.

AQUANAUTS: Expeditionen är skapad av ett stort antal kreatörer med Pompe Hedengren som konstnärlig ledare. Utställningen är ett samarbete mellan Kulturhuset Stadsteatern och Aquanauts. 

Kreativ pop-up-verkstad i anslutning till AQUANAUTS: Expeditionen
I Galleri 1, precis bredvid Studion där utställningen visas, arrangeras en kreativ verksamhet för barn från 9 år. Under utställningsperioden finns chansen att besöka öppen verkstad kring teman hämtade från utställningen, pröva på diverse material och träffa pedagoger som är både bildkonstnärer, filmare och teaterpedagoger.

Tisdag–fredag: 13:00–17:00
Lördag–söndag: 11:00–17.00

OBS! Eftersom det är en pop-up-verksamhet så kan öppettiderna för verkstaden variera.  

När

16 dec – 6 mar 2022.

Pop up-verkstad:
Tisdag–fredag: 13:00–17:00
Lördag–söndag: 11:00–17.00

Pris

Pris: vuxna 120 kr, barn och unga under 26 år 80 kr.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Pendeltåg till centralen, tunnelbanan till T-centralen, stadsbussar och spårvagn till Sergels torg.