0 år

Bebisvänligt

Cirkus

Babyscen – Origo, cirkus för de allra minsta

12 oktober

Kulturhuset Dieselverkstaden

ORIGO är en cirkusupplevelse för spädbarn och deras föräldrar. Den innehåller en nycirkusföreställning samt en cirkusworkshop för bebisar.

Föreställningen får inspiration av kontrasterna som svart och vitt och ljus och skugga och nyttjar av cirkusteknik och fysisk teater.

Enligt forskare uppfattar spädbarn sin omvärld genom kontraster, och så söker föreställningen skapa visuella scenbilder som är lätta att förstå för spädbarn, samt också intresserar vuxna.

I cirkusworkshopen får spädbarn och föräldrar prova på cirkus själva. Med element av parakrobati och objektmanipulation uppmuntras interaktion och tillit mellan föräldrar och barnet.

Mirja Jauhiainen och Hanna Terävä är båda två mycket erfarna cirkusartister och mammor till två små pojkar. I Origo forskar man om hur det är att kombinera moderskap med att vara konstnär.

Rekommendation
”En rolig och lustfylld föreställning om tillit och ett annorlunda sätt att leka och vara med sitt barn. En slags lekfull babysim fast på land. Roligt och glädjefyllt.”
Katarina Weidhagen, Kulturhuset Dieselverkstaden

Max antal: 25 bebisar och deras vuxna
Ålder: 3-12 månader

När

12 oktober 11:00-11:40 och 13:00-13:40

Pris

210 kr för en vuxen och en bebis. Separat biljett 100 kr (tvilling eller extra vuxen)

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Dieselverkstaden ligger på Marcusplatsen 17 i Sickla, i Sickla Köpkvarter. Det tar ca: 10-15 minuter att ta sig hit från Slussen med buss. Håll koll på sl.se för aktuella förbindelser! Det byggs mycket i Nacka och hållplatser flyttas och stängs av periodvis. Sök på Sickla allé, Sickla västra eller Alphyddan.

Vill man åka tåg så har Tvärbanan ändhållplats i Sickla. Det är 600 meter till Dieselverkstaden från Uddvägen 5-9 och närmsta vägen att gå är Sicklastråket.

Allt som händer – Kulturhuset Dieselverkstaden

Annonser:

Annonser: