Gratis

Alla åldrar

Läsa

Utomhus

Barnens bokbord – en heldag med böcker, teater och verkstad

21 augusti

Barnens bokbord

Välkomna till Barnens bokbord! År 2019 var det första gången som Bokbordet Stockholm hade en egen barndel och nu har vi väntat ivrigt i två år på att få fira bokbordets trettioårsjubileum! 

Barnens bokbord håller till i den lilla parken runt Norra Latins huvudentré och här bjuds barnen på ett program för alla smaker i litteraturens tecken: 

Kom och var med när Johan Anderblad, känd bland annat från Bolibompa och numera även författare till bilderböckerna om Bojan och om Flax, berättar allt om Bojan som älskar fordon av alla de slag i showen ”Det tutar och blinkar” (passar för barn 3-8 år). 

Klassisk teater av bästa slag blir det också när Teater Kung & Drottning tar sig an Ulf Starks ”Mirakelpojken” och låter oss följa med på ett pyjamasklätt äventyr från limpsadeln på den ärvda cykeln, som lockar till både skratt, nostalgi och en hel del spänning! (Även den för barn 3-8 år). Medverkande Per Wernolf, regi Daniel Goldmann.

Artisten Anja Bigrell tar med sig Marcus Holmberg och bjuder de lite yngre barnen (2-6 år) på tonsatt poesi av författaren och illustratören Lena Sjöberg. De vackra och vemodiga dikterna kommer från den fantastiska boken ”Under ett rabarberblad”och Anja har tonsatt dikterna och skapat en föreställning kring låtarna som blandar humor och största allvar.

För de vuxna med barnasinnet i behåll, kommer årets ALMA-pristagare Eva Lindström och berättar om sitt skapande i ett samtal med Siri Sandquist. Under eftermiddagen visas även filmatiseringar av Evas underfundiga bilderböcker.

Det kommer att finnas möjlighet att både låna och köpa barnböcker då Barnens bokbuss från Stockholms stadsbibliotek, Opal Förlag, Olika Förlag och Berghs förlag finns på plats hela dagen. Missa inte heller när Milena Bergquist och Johanna Magoria berättar om hur de skapade böckerna om Nikko Nattflygare och Vilda Barbro, spännande och vackra faktaböcker för barn i bilderboksåldern.

Naturligtvis kommer det finnas möjlighet för barnen själva att skapa – besök Östberga biblioteks pop up-verkstad där du kan klä ut dig till din alldeles egenpåhittade superhjälte eller seriefigur! Skapa din egen hjältemask eller kungakrona, kanske skriv ditt eget budskap i en pratbubbla och fota dig framför fondväggen i serieformat!

Utomhusscenen:        
12.30 – 13.05 Mirakelpojken – Teater Kung&Drottning.
15.00 – 15.30 Under ett Rabarberblad Anja Bigrell & Marcus Holmberg. 
16.00 – 16.30 Författarsamtal Berghs Förlag – Milena Bergquist och illustratören Johanna Magoria.

Inne på Norra Latin:
11.30-12.10: Det tutar och blinkar av och med Johan Anderblad. 
14.00-14.45: Samtal med Eva Lindström.

När

21 augusti kl 11-18.

Pris

Gratis

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

T-bana: T-centralen
Buss: Norra bantorget