0–8 år

Teater

Barnens kulturlördagar

17 sep–19 nov

Birkagården

Under våra populära Barnkulturlördagar bjuder vi in alla barn till tre olika föreställningar under hösten! I vårt kafé finns lunch och fika som passar både stora och små! 

EN HÄXAS DAGBOK
Hur var det nu egentligen med den där sagan om Hans och Greta? Vi har alla hört om de två barnen som blir utsatta i skogen och kommer till den förfärliga häxans hus. Och eftersom häxan är en häxa, så är hon ju det ondskefullaste man kan tänka sig. Hennes enda tanke när hon möter två små barn är att de ska hamna på matbordet, kokta eller stekta! Så har vi hört… Men hur är det egentligen med den här häxan? Vem är hon? Vem har pekat ut henne som häxa? Finns häxor? En sen kväll på det lilla biblioteket berättar bibliotekarien en helt annan saga om Hans och Greta. Nu är det ”häxans” version vi får höra. Det blir en hisnande saga om rädsla och vidskepelse, men också om kärlek vänskap och mod.

​Datum & tid: Fredag 17 september 14:00
Passar ålder: 4–10 år 

HEJ HYPER
M lever i en kaosartad värld. I skolan säger de ”skärp dig” och på fritids är det svårt att leka med andra. Föräldrarna älskar henne, men har ändå ibland svårt att förstå hur
det känns att vara just hon, att vara M. Men i hennes alldeles egna lilla krypin, där mjukisdjuren trängs med instrumenten, kan hon vara precis som hon vill! Där spelar hon alla roller i sitt liv. I sin egen värld med sin musik och sina tankar kan hon växa sig stark. Så stark att hon kan känna att hon har rätt att vara precis den hon är och att hon är stolt över att vara just M.

Genom musik och teater vill Hej Hyper på ett lustfyllt sätt bidra till ökad förståelse och bättre villkor för barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF).

Datum & tid: Lördag 22 oktober 14:00 
Passar ålder: 6–9 år

JAG KAN!
Jag Kan! är ett kroppspoetiskt teateräventyr för de yngsta, om lyckan i att klara av. Om hur kämpigt det kan vara att lära nytt och hur stolt man blir när man plötsligt kan det man nyss inte kunde. Föreställningen vill inspirera till självtillit och självkänsla; modet att pröva igen när det går på tok och uppmuntra till kreativ problemlösning. Genom teaterns lek, humor och rörelse gestaltar vi prövandet och övandet och triumfen som är gemensam för 3-åringen och 63-åringen: Jag Kan!

Datum & tid: Lördag 19 november 14:00 
Passar ålder: 2–4 år

När

17 september, 22 oktober och 19 november Kl. 14-15

Pris

Barn: 60 kr Vuxna:60 kr

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Närmsta tunnelbana är St Eriksplan. En kan även ta buss 53 till norra stationsgatan.