Gratis

Från 4 år

Barnspår

Bisafari, barnspår & familjevisningar på bruket

Pågår till 15 september 2024

Tumba bruksmuseum

I samband med Tumba Bruksmuseums nya utställning Jordnära anordnas flera härliga familjeaktiviteter under sommaren. Jordnära är en familjeutställning som tar avstamp i livet på Tumba bruk runt förra sekelskiftet. Utställningen tar plats såväl inne i museet som ute. Möt även dagens självhushållare och få en inblick i deras vardag om att leva ett mer hållbart liv.

– För barnen finns ett barnspår med tillhörande audioguide inne i utställningen där Miniodlarna bland annat berättar varför bajs är så bra!

– Utställningen försätter utanför museet i den vackra, lummiga bruksmiljön. Här kan man leka affär i den fina gamla konsumbutiken med tillhörande soffhäng. Här går det fint att äta lunchen eller fikat från mysiga Brukscaféet. 

– Missa inte heller Upptäckarspåret som är sex stopp runt om i hela bruket. Hämta kartan i museientrén så kommer ni få lagom listiga ledtrådar för att hitta till alla stoppen. För den som tar sig hela vägen runt väntar en liten belöning i entrén!

– Under sommarlovet kan man även gå familjevisningen Bland kålmaskar och lumpbänkar. Följ med på en spännande berättelse om det lilla samhället som klarade sig, nästan, helt självt. Läs mer om det här!

– Under ett antal gånger i sommar blir det även Bisafari för familjer. En familjevänlig aktivitet där ni får tillfälle att veta mer om bina och biodlingen vid museet. Läs mer om det här!

– En ständig favorit bland familjer är att provsitta brandbilen i Spruthuset. Spruthuset byggdes 1926 för att fungera som brukets brandstation. Här finns brandsprutor, hjälmar och annan utrustning. Läs mer om det här!

Varmt välkomna till Tumba Bruksmuseum i sommar!

När

Tors-sön kl 11-16.

Pris

Fri entré

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Pendeltåg till Tumba station, buss 725 till hållplats Tumba bruksmuseum, ca 150 m till museet

Annonser:

Annonser: