Från 10 år

Musik

DICE at the Opera

8–29 oktober

Kungliga Operan

Det svenska dator- och tv-spelsundret är ett faktum, och spelutvecklaren DICE är en av de mest respekterade, långlivade och internationellt framgångsrika aktörerna i branschen. Spel är liksom opera och balett en multimedial kulturform – det musikaliska och visuella är minst lika viktigt som själva berättelsen för att engarera spelaren eller publiken i verket.

Nu firar DICE sitt 30-årsjubileum med ett unikt samarbete med Kungliga Hovkapellet. Ett måste för alla fans av Battlefield-spelen, Star Wars™: Battlefront och Mirror’s Edge-spelen!

Elektroniska ljudkaskader möter det maffiga orkestersoundet från Kungliga Hovkapellet när DICE fyller 30. Tillsammans med unika och specialgjorda visuella projektioner, skapade av videokonstnären Andreas Nilsson i samarbete med artister från DICE, blir det en kväll som spelälskare sent kommer glömma. Dessutom i en lokal som är lika häpnadsväckande stämningsfull som de mest fängslande spelen. Upplev Battlefield 1, 3, 4 och V, Battlefield 2042, Battlefield: Bad Company 1 och 2, Star Wars™: Battlefront I och II, Mirror’s Edge och Mirror’s Edge Catalyst som du aldrig har gjort förut, under ledning av dirigenten Christian Schumann!

När

8 oktober-29 oktober

Pris

Från 110 kr

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Följande bussar stannar intill operahuset, eller på bekvämt gångavstånd:
53, 62, 65 med hållplats Gustav Adolfs torg.
2, 55, 57, 76 med hållplats Karl XII:s torg.

Tunnelbana:
Linjerna 10 och 11 går till T-station Kungsträdgården med uppgång Gustav Adolfs torg/Operan.