3–10 år

Utställning

Enhörningar –  tror du på mig så tror jag på dig   

Hur ser en enhörning ut? En vit häst med böljande man och ett långt spiralformat horn i pannan eller en lila liten ponny med vingar?  Enhörningen som myt har funnits i tusentals år och ser olika ut på olika platser i världen. 

Under de senaste åren har enhörningen tagit återigen plats i populärkulturen och blivit symbol för alla människors rätt till kärlek. Nu som då – alltid full av magi och hemligheter. Men vem är enhörningen, egentligen? 

Enhörningar. Tror du på mig så tror jag på dig är en familjeutställning om den mytomspunna enhörningen och vilken betydelse den haft och har än idag. Här kan alla åldrar utforska enhörningens värld, se unika enhörningsföremål och gå på upptäcktsfärd i det magiska landskapet i Lekhörningen – vad döljer sig i mystiska koffertar, i sagoböckerna och hur känns det att klappa en enhörning? 

I utställningen visas föremål med koppling till föremål som finns bevarade i Livrustkammarens samlingar men också på Historiska museet, Hallwylska museet och på Skoklosters slott.   

Missa inte nyheterna i museibutiken: Enhörningspussel, pyssla med enhörningar, mjukisenhörningar, enhörning som pepparkaksform och mycket mer.

Utsällningen öppnar 29 oktober, 2022.  

När

Tisdag-söndag kl. 11-17, torsdag kl. 11-20.

Pris

Ordinarie/Pensionär/Student 150 kr
Barn t.o.m 18 år fri entré

Fri entré för alla på torsdagar (september-april) med kvällsöppet

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

T-Gamla stan, T-Kungsträdgården.
Buss 2, 53, 57, 76.

Spana in Barn i stans alla finfina guider

Annonser:

Annonser: