7–12 år

Teater

EQ 3.0 KÄNSLO-WORKSHOP

Pågår till 9 december

Kulturhuset Skärholmen

KÄNSLOWORKSHOP 

Metodik 

Deltagande teaterworkshop ledd av två professionella skådespelare, live eller digitalt. Utgångspunkten är något vi alla har och delar – KÄNSLOR. Med avstamp i de 8 grundkänslorna utforskar eleverna teateruttrycken improvisation, kropp, röst, berättande och dramaturgi. 

Genom lekfulla teaterövningar skapar skådespelarna innehållet tillsammans med eleverna precis så som skapandet sker i en teaterprocess. Workshopen varvar teaterövningar med samtal och reflektion, allt utifrån elevernas egna reflektioner och impulser, och avslutas med ett pedagogiskt samtal om vad vi har upplevt 

Tema känslor 

Alla människor har samma uppsättning grundkänslor: glädje, ledsenhet, intresse, förvåning, ilska, avsky, rädsla och skam. Dessa kan mixas och bilda andra känsloyttringar i oräkneliga kombinationer! 

Känslorna är våra ständiga följeslagare genom livet. De tar oss iväg på resor, vi älskar dem och avskyr dem men en sak är säker – de kommer aldrig att lämna oss! Att vi har känslor, det vet vi. Men varför någon blir rädd eller ledsen är helt individuellt. Vi fokuserar på själva känslan och inte varför den uppstår. 

Hur ser egentligen en känsla ut? Hur låter den? Hur känns den och var känns den i kroppen? Hur skulle det se ut om ett gäng känslor samlades för att improvisera en teaterpjäs tillsammans? Vi använder våra egna impulser och bygger vidare på varandras! 
Tillvägagångssätt 

I klassrummet 

Workshopen genomförs i ett klassrum eller t.ex. i gympasalen. Det är bra om ni flyttar undan bänkar innan vi kommer så att det finns fri golvyta. Upplägget är i grunden 2 skådespelare per klass men vi kan anpassa och skräddarsy utformningen utifrån era önskemål om var, hur och för hur många. 

Digitalt 

Workshopen kan även ske digitalt via Zoom. Ni får då ett förberedande material om grundkänslor samt förslag på vad ni kan förbereda själva – så som rekvisita eller kostym, hur ni ställer upp dator, vilket ljus som fungerar bäst och hur ni kan möblera. Detta skickas till er senast en vecka innan tillfället. 

Vi träffas via Zoom i ca två timmar med en kortare paus i mitten. Ni behöver tillgång till en dator eller padda samt internetuppkoppling. 


Ålder: Åk. 1 – 6

Period: 17 okt 2022 – 9 dec 2022 

Pris: 3500 kr/klass för ett tillfälle med två skådespelare. Möjlighet finns att lägga till ytterligare en klass samma dag för 2000 kr/klass. 

När

Vi kommer ut till under skoltid mån-fre.
Workshopen är 1 h lång.

Pris

Pris: 3500 kr/klass för ett tillfälle med två skådespelare.
Möjlighet finns att lägga till ytterligare en klass samma dag för 2000 kr/klass. 

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Tunnelbanans röda linje till Skärholmen, bussar till Skärholmen.