Gratis

Alla åldrar

Teater

Utomhus

Familjeföreställning: Gruffalon – Sommarteater utomhus – fri entré

10 juni

Kulturhuset Dieselverkstaden

När Marionetteatern gör teater av berättelsen om Gruffalon spelar fantasin huvudrollen. De kända figurerna från boken Gruffalon får ny gestalt i en lekfull saga där vardagsföremål förvandlas till historiens huvudpersoner. Men vem skrämmer vem och finns verkligen Gruffalon på riktigt?

Räven, ugglan och ormen vill alla gärna ha en mus till middag och tror de hittat ett enkelt byte. Men Skogens lilla mus är smartare än så. Genom att hitta på historien om den läskiga och glupska Gruffalon lyckas musen komma undan när han är ute på sin skogspromenad.

Berättelsen om Gruffalon är en vida älskad, skriven på vers av Julia Donaldson i svensk översättning av Lennart Hellsing och illustrerad av Axel Scheffler. 2009 blev Gruffalon tecknad kortfilm som bland annat nominerades till en Oscar för bästa kortfilm och belönats med många andra fina priser.

En produktion från Marionetteatern, fritt efter en bok av Julia Donaldson, illustrerad av Axel Scheffler och i översättning av Lennart Hellsing. På turné med Parkteatern.

 
Press
”Lekfull teater i det gröna genomförd med stor fantasi – när Marionetteatern intar parken blir allt plötsligt möjligt.”
SvD

Fri entré.

Arrangör: Atrium Ljungberg i samarbete med Kulturhuset Dieselverkstaden

När

10 juni 13:00-13:30

Pris

Fri entré

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Dieselverkstaden ligger på Marcusplatsen 17 i Sickla, i Sickla Köpkvarter. Det tar ca: 10-15 minuter att ta sig hit från Slussen med buss. Håll koll på sl.se för aktuella förbindelser! Det byggs mycket i Nacka och hållplatser flyttas och stängs av periodvis. Sök på Sickla allé, Sickla västra eller Alphyddan.

Vill man åka tåg så har Tvärbanan ändhållplats i Sickla. Det är 600 meter till Dieselverkstaden från Uddvägen 5-9 och närmsta vägen att gå är Sicklastråket.