7–11 år

Teater

Kulturhus

Familjelördag: Den hemliga trädgården  – Mittiprickteatern

28 oktober

Kulturhuset Dieselverkstaden

Den bortskämda flickan Mary skickas hem från Indien till England när bägge hennes föräldrar dör i kolera. Hon ska nu bo hos sin mystiske farbror som har ett dystert gods mitt ute på den brittiska heden. 

Här måste hon antingen hålla sig på sitt rum eller gå ut men inne i huset får hon inte gå omkring. Det är något som är konstigt, något ingen vill prata om. Varför finns det en trädgård som ingen får gå in i? Och visst är det någon som gråter?

Den hemliga trädgården är en svängig, vacker, spännande och lite sorglig föreställning om ett möte mellan två barn som aldrig blivit riktigt älskade. 

Om hur de får en gemensam hemlighet och långsamt börjar lita på varandra och på andra.

Pjäsen är baserad på den älskade bokklassikern ”Den hemliga trädgården” av Frances Hodgson Burnett med drygt 100 år på nacken.

 
Press: ”Berättelse som ger ensamma barn hopp. Kärnan i uppsättningen är hur barnens längtan efter förändring ger dem mod och hur deras utsatthet hävs i en gemensam strävan efter en egen plats”.
Karin Helander, Svenska Dagbladet

Rekommendation: Vem blir du om du aldrig blir älskad? En spännande poetisk klassisk berättelse om hur två övergivna barn hjälper varandra att gå vidare. Vad gör det med oss att skratta, få frisk luft och att vara tillsammans med andra människor? 
Katarina Weidhagen, Kulturhuset Dieselverkstaden

 

När

15:00-16:00

Pris

120 kr per biljett oavsett ålder.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Dieselverkstaden ligger på Marcusplatsen 17 i Sickla, i Sickla Köpkvarter. Det tar ca: 10-15 minuter att ta sig hit från Slussen med buss. Håll koll på sl.se för aktuella förbindelser! Det byggs mycket i Nacka och hållplatser flyttas och stängs av periodvis. Sök på Sickla allé, Sickla västra eller Alphyddan.

Vill man åka tåg så har Tvärbanan ändhållplats i Sickla. Det är 600 meter till Dieselverkstaden från Uddvägen 5-9 och närmsta vägen att gå är Sicklastråket.

Allt som händer – Kulturhuset Dieselverkstaden

Annonser:

Annonser: