5–9 år

Musik

Kulturhus

Familjelördag: Den urgamla cellon och två vänner

27 april

Kulturhuset Dieselverkstaden

Här får barnen på ett lekfullt sätt möta en av världens vackraste instrument – CELLO, som liknas vid en människa.

Vi får träffa en mycket, mycket gammal cello som har varit med länge i världen och har mycket att berätta för oss. Den kan ge uttryck för känslor, olika tempo, ljudeffekter, låta som en människa, spela olika högt och spela många olika typer av musik.

Publiken får veta mycket om Cellon och lyssna på Ukrainsk musik men också välkänd musik och en och annan svensk melodi utlovas. En Cello kan skapa många ljud och är ett användbart instrument för teater och barn/unga.
Föreställning kommer att ges på svenska och som avslutning får barnen rita sina intryck på papper med färgpennor.

Om Anna och Yana
De två vännerna Anna och Yana kommer från Ukraina och har lämnat sitt land på grund av kriget. Båda har lång erfarenhet att spela för barn och unga.

Anna Nuzha är en erkänd cellist, solist och professor vid National Music Academy and Music Institute. Anna har spelat cello i mer än 45 år och vunnit flera internationella tävlingar och varit jurymedlem i mer än 20 internationella musiktävlingar. Efter krigets början flyttade Anna till Sverige och bor nu permanent i Nacka. Efter en kort tid i Sverige har Anna redan spelat på Orionteatern ”Hur känner du är du är rädd” och gjort 25-tal konserter runt om i Sverige och Nederländerna och intervjuer i Sveriges Radio. Läs om Anna på Facebook genom att klicka här.

Yana Zelenska är skådespelare, regissör, dramatiker och specialist på improvisationsteater. Tidigare chef för Charkivs Improvisationsteater och numera bosatt i Stockholm.
Skapat många föreställningar och regisserat ett 15-tal animerade filmer inom BaikyHAB-projektet baserade på dikter. Arrangerat mycket konst, drama-och teaterfestivaler och event i Charkiv för både barn, ungdom och vuxna. I Sverige är Yana knuten som skådespelare och regissör bl.a. ”Flashes” på Stockholms Improvisationsteater. 

Klicka här för att komma till Yanas Facebooksida

Rekommendation
”Känns roligt att få presentera två fantastiska konstnärer från Ukraina som har stor erfarenhet att spela föreställningar för barn. Detta blir ett spännande kulturutbyte för publiken med språket som är svenska, kroppen och sen musikens oändliga omfång. Alla får vara med!”
Katarina Weidhagen, kulturproducent Kulturhuset Dieselverkstaden

När

27 april 15:00-15:45

Pris

120 kr

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Dieselverkstaden ligger på Marcusplatsen 17 i Sickla, i Sickla Köpkvarter. Det tar ca: 10-15 minuter att ta sig hit från Slussen med buss. Håll koll på sl.se för aktuella förbindelser! Det byggs mycket i Nacka och hållplatser flyttas och stängs av periodvis. Sök på Sickla allé, Sickla västra eller Alphyddan.

Vill man åka tåg så har Tvärbanan ändhållplats i Sickla. Det är 600 meter till Dieselverkstaden från Uddvägen 5-9 och närmsta vägen att gå är Sicklastråket.

Spana in Barn i stans alla finfina guider

Annonser:

Annonser: