2–6 år

Musikal

Teater

Familjelördag: Dumma fula dag – nyskriven musikal om känslor

1 april

Dieselverkstaden

En nyskriven musikal av Kompani Dagg där små och stora känslor får utlopp med hjälp av musikteaterns magi. Känslorna åker berg och dalbana – det går ner och upp, det svänger och det svänger fort – precis som det är i livet.

Idag är en sådan morgon, när lillasyster vaknar på helt fel sida och inget kan få henne på andra tankar, hur mycket storasyster än försöker. Inte ens leka hund hjälper. Men kanske – om hon får titta i storasysters hemliga bok att hon kan må lite bättre. Fast då blir förstås storasyster galen. Det är ju hemligt! Hur ska syskonen mötas när allt börjar så upp och ner?

 ”Jag blev inspirerad av barns kraftiga och många humörsvängningar, hur en som vuxen många gånger trippar på tå för att se vilket humör som gäller för dagen.  Jag ville skriva en musikal där alla dessa känslor behandlas och visa att det är okej att känna mycket, att det är så det är att vara människa. Livet har toppar och dalar men så länge vi har varann så är allt som det ska.
 Föreställningen är komisk, har hög igenkänning och en regelrätt showstopper utlovas, i sann musikaltradition.”
Lina Forsberg

Rekommendation: ”Härligt med en nyskriven musikal om stora känslor för de allra minsta, av två erfarna musikalartister i högt tempo. Alla både stora och små kan känna igen sig i humörsvängningarnas musikal.”
Katarina Weidhagen, kulturproducent Kulturhuset Dieselverkstaden

När

15:00-15:35

Pris

120 kr/biljett

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Saltsjöbanan (avstängd 2023), Tvärbanan samt flera olika busslinjer, kolla på sl.se
Hållplats/station: Sickla Bro och Sickla Station.