5–9 år

Teater

Familjelördag: Här kommer Ville och Valle och Viktor! – PREMIÄR!

23 mars

Kulturhuset Dieselverkstaden

Ville och Valle och Viktor återuppstår i vår stormiga samtid och diskuterar brinnande samhällsfrågor om miljöpolitik och rättvisa. Med värme och öppenhet ställer de frågor och hävdar rätten till kritisk tänkande.

Debuten för trion skedde redan 1969 i serien Beppes Wolgers världshus. Ville och Valle dök plötsligt upp och sjöng och spelade i Beppes hus. Där fanns en tygdocka (Viktor) i Beppes källare som var väldigt ostyrig och så svårtyglad. Då gav Beppe Ville och Valle uppdraget att ta hand om Viktor. De lärde honom successivt att alltmer bli som en människa. En TV-serie skapades och sändes ursprungligen två säsonger 1970 och 1972.

Beky/Andersson skapar en magisk, mimisk – och musikalisk upplevelse av den Grammy-vinnande trion Ville och Valle och Viktor. Med en aldrig sinande lekfullhet brottas dem än en gång med våra mest aktuella frågor och samhällsproblem.

Rekommendation
Äntligen återuppstår ”Här kommer Ville och Valle och Viktor!” för scen med tillstånd från den 50-åriga ensemblen. Handlar om de hemlösa artisterna Ville och Valle och den levande dockan Viktor som ger sig ut för att ta reda på hur saker och ting fungerar. Ofta sökte de hjälp i boken ”Farfars praktiska råd”.
Katarina Weidhagen, kulturproducent Kulturhuset Dieselverkstaden

När

23 mars 15:00-15:50

Pris

120:-

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Dieselverkstaden ligger på Marcusplatsen 17 i Sickla, i Sickla Köpkvarter. Det tar ca: 10-15 minuter att ta sig hit från Slussen med buss. Håll koll på sl.se för aktuella förbindelser! Det byggs mycket i Nacka och hållplatser flyttas och stängs av periodvis. Sök på Sickla allé, Sickla västra eller Alphyddan.

Vill man åka tåg så har Tvärbanan ändhållplats i Sickla. Det är 600 meter till Dieselverkstaden från Uddvägen 5-9 och närmsta vägen att gå är Sicklastråket.

Spana in Barn i stans alla finfina guider

Annonser:

Annonser: