4–8 år

Dans

Kulturhus

Familjelördag: Havet stormar – en lekfull dansföreställning

18 mars

Dieselverkstaden

Ur leken växer dansen. Avart dans och rörelse har skapat ett landskap som styrs av rörelse, dans, musik och ljud. Leken växer fram i stunden, skapar situationer och bygger upp en egen värld. En värld som är hur verklig som helst…

Avart dans och rörelse har skapat ett landskap som styrs av rörelse, dans, musik och ljud. Leken växer fram i stunden, skapar situationer och bygger upp en egen värld. Viktigaste förutsättningarna för lek är tid, utrymme och trygghet.

Lek är en värld som är hur verklig som helst. Lek kräver lekfullhet men kan samtidigt vara allvarlig och väldigt seriös. Den kan snabbt ändras, avbrytas, bytas ut mot något annat. Hur gör man när man inte får som man vill? Går man sin egen väg eller försöker förhandla med gruppen?

En härlig, underhållande föreställning som inbjuder till många leenden och skratt. Om att känna igen sig, men även se sig själv på nytt! Efter föreställning erbjuds en kort workshop som avslutning.

Varför är leken så viktig?
– ”Barns hela personlighet utvecklas i leken. De utvecklas socialt i samspel med andra och känslomässigt då de lär sig att förstå sina egna och andras känslor. De utvecklas även intellektuellt då de tolkar världen och gör den begriplig samt motoriskt genom att i leken hoppa, springa och klättra. Barn bearbetar tankar och känslor genom sin lek, både positiva erfarenheter men även sådant som kan vara svårt.”
Sofia Bidö, Barnpsykolog Rädda barnen

När

15:00-15:40

Pris

120 kr/biljett

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Saltsjöbanan (avstängd 2023), Tvärbanan samt flera olika busslinjer, kolla på sl.se
Hållplats/station: Sickla Bro och Sickla Station.