3–7 år

Teater

Musik

Familjelördag: Lisa och Thomas konsertburkar – Östergren och Backman

7 oktober

Kulturhuset Dieselverkstaden

Med instrument såsom saxofon, basklarinett, sång och piano tar Lisa & Thomas med publiken på upptäcksfärd i konsertburkarnas magiska värld.

Under föreställningens gång öppnas de olika konsertburkarna med barnens hjälp. En gammal glasflaska blir till ett instrument när Thomas blåser liv i den, och Lisa sjunger en vemodig blues om en hel potatisfamilj som någon har slängt. Varför slängs det mat? Kan vi använda slängda prylar på ett nytt sätt? Att på ett enkelt sätt skapa medvetenhet kring återbruk och miljö är en röd tråd i föreställningen.

Med rörelser, sång och möjligheten att styra en del av handlingen interagerar barnen genom föreställningens gång.

Lisa Östergren har varit bandledare i den flerfaldigt grammisnominerade barnjazz-gruppen Familjen Svängsson i över 20 års tid. Utöver det har hon bland annat varit en av medlemmarna i acapella-gruppen The Real Group.

Thomas Backman har jobbat med artister inom ett brett spektrum allt från Georg Riedel till Miss Li. Thomas senaste kritikerrosade soloalbum When Light Is Put Away belönades med Manifest-priset för Årets Jazz 2022.

Lisa och Thomas genrebredd visar sig i deras föreställning då barnen blir presenterade för såväl visa som blues, jazz och disco. Föreställningen skapades under vintern 22/23 då gruppen hade musikresidens i Vaxholm.

Rekommendation: 
Vi haft äran att samarbeta med båda dessa musiker i olika sammanhang under åren. Alice! folkkära barnvisor och okända kompositioner från Alice Tegnérs musikskatt och nu senast med Familjens Svängssons mysiga Musikaffär med avstamp i jazzen. Väldigt uppskattat av både stora och små.
Katarina Weidhagen, Kulturhuset Dieselverkstaden

 
Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden

När

7 oktober 13:00-13:35 och 15:00-15:35

Pris

120 kr/biljett och person

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Dieselverkstaden ligger på Marcusplatsen 17 i Sickla, i Sickla Köpkvarter. Det tar ca: 10-15 minuter att ta sig hit från Slussen med buss. Håll koll på sl.se för aktuella förbindelser! Det byggs mycket i Nacka och hållplatser flyttas och stängs av periodvis. Sök på Sickla allé, Sickla västra eller Alphyddan.

Vill man åka tåg så har Tvärbanan ändhållplats i Sickla. Det är 600 meter till Dieselverkstaden från Uddvägen 5-9 och närmsta vägen att gå är Sicklastråket.

Allt som händer – Kulturhuset Dieselverkstaden

Annonser:

Annonser: