2–5 år

Dans

Teater

Familjelördag: Mitt lilla stora rum – Gästspel från Malmö

11 mars

Dieselverkstaden

Är det täcket som skakar, knakar och brakar? Aha, det är leken som vaknar! En kudde som blir en udde? En saccosäck som blir en kappsäck? Till fantasins land ska vi fara! Daniel ska bara… magi för det lilla barnet med Memory Wax från Malmö.

”Vad är det här och vad är det där?” Undrar Daniel när han vaknar och upptäcker att fantasin finns i allt och överallt. Nyfikenheten tar över och Daniel fortsätter att skapa nya rum med en kudde, en saccosäck och ett täcke. Allt kan hända när det vardagliga blir till dans.

Det börjar med att Daniel vaknar, för så brukar det ju börja.
”Va e de?” undrar Daniel.
”Jamen Daniel”, tänker ni, ”det är ju ditt täcke!”
Eller, är det verkligen det?

Memory Wax är ett danskompani som producerar danskonst för barn och unga med starka visuella uttryck och har funnits sedan 2004. Deras rörelsespråk är avskalat, präglas av humanism och nyfikenhet med en underton av humor och med kärlek till det enkla vill dom skapa magi av det vardagliga. Mitt lilla stora rum är ett fint exempel på hur de möter den yngsta publiken.

Röster om föreställningen
”En föreställning som får fantasin att flöda hos barnen. Den väckte många tankar även hos pedagogerna om hur ”lite” rekvisita man behöver för att dramatisera. Något litet som blev väldigt stort.”
Maria Hansson, Biträdande rektor för förskolan

Rekommendation: ”Det är roligt att för första gången få presentera Memory Wax för Nackaborna. Kroppens och det ordlösa språket är något som de allra minsta både uppskattar och förstår mer än vad man tror. De små följer med fritt i fantasin.”
Katarina Weidhagen, kulturproducent Kulturhuset Dieselverkstaden

När

15:00-15:40

Pris

120 kr/biljett

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Saltsjöbanan (avstängd 2023), Tvärbanan samt flera olika busslinjer, kolla på sl.se
Hållplats/station: Sickla Bro och Sickla Station.