8–12 år

Teater

Familjelördag: MOMO, eller kampen om tiden – Teater Barbara

18 november

Kulturhuset Dieselverkstaden

MOMO – eller kampen om tiden – en musikteaterföreställning med skådespelare och dockor baserad på Michael Endes bok, den kultförklarade klassikern.

I en gammal amfiteater i utkanten av staden har den föräldralösa Momo hittat en gemenskap med en brokig skara människor. Grå agenter börjar dyka upp bland folket. De utlovar bättre livskvalitet om du sätter in den tid du inte riktigt behöver i Tidssparkassan. 

Genom att spara tid nu, lovar de Grå att den kan tas ut med ränta i framtiden. Men kampen för effektivitet och framgång visar sig ha en mörk baksida. Ju mer tid människorna sparar, desto mindre liv får de kvar.

Med hjälp av tidens väktare Mäster Tim och den synska sköldpaddan Kassiopeia, tar Momo upp kampen för att besegra de Grå tidstjuvarna. Spännande.

 
Press:
”…ett renodlat, spännande sagoäventyr”, ”Den varmhjärtade Momo spelas av Anna-Riina Virtanen med fin utstrålning (och sångröst), ibland med hjälp av en docka. ”Johan Ehns dramatisering är rak och rapp. Regin lyfter fram både det roliga och det ruggiga”.
Karin Helander, Svenska Dagbladet

Rekommendation: 
Rafflande spännande musikal om tiden och vad det viktigaste är. Var kommer tiden ifrån? Människorna tror att dom spar sin tid men kanske det är tvärtom? Denna klassiska text har något att säga oss även idag.
Katarina Weidhagen, Kulturhuset Dieselverkstaden


Det är svårt att sätta åldersgränser, åtta årdetta är en rekommendation, titta gärna på trailern på dieselverkstaden.se, så får du en uppfattning om föreställningen.

När

18 november 15:00-16:05

Pris

120 kr per biljett oavsett ålder.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Dieselverkstaden ligger på Marcusplatsen 17 i Sickla, i Sickla Köpkvarter. Det tar ca: 10-15 minuter att ta sig hit från Slussen med buss. Håll koll på sl.se för aktuella förbindelser! Det byggs mycket i Nacka och hållplatser flyttas och stängs av periodvis. Sök på Sickla allé, Sickla västra eller Alphyddan.

Vill man åka tåg så har Tvärbanan ändhållplats i Sickla. Det är 600 meter till Dieselverkstaden från Uddvägen 5-9 och närmsta vägen att gå är Sicklastråket.

Allt som händer – Kulturhuset Dieselverkstaden

Annonser:

Annonser: