8–12 år

Ateljé & verkstad

Kulturhus

Familjelördag: Slöjdverkstad – lär dig tälja med Emil Geschwind

4 maj

Kulturhuset Dieselverkstaden

Workshopen inleds med att Emil visar lite vad man kan göra för hantverk och har också med sig olika material, såsom trästubbar, grenar mm som han förevisar och inspirerar publiken. Alla får starta utifrån sina förutsättningar och erfarenhet. 

Innan vi startar kommer Emil visa vad som gäller, vad man bör vara uppmärksam på och hur man gör och vad man måste tänka på när man arbetar med täljkniv, därför är åldern satt från 8 år. 
Det går bra att vara helt nybörjare eller mer erfaren. 
Alla är välkomna!

Rekommendation
”Denna idé att barn och vuxna slöjdar tillsammans uppstod i Norrtälje kommun och blev mycket uppskattat och en braksuccé. Nu vill vi erbjuda Nackaborna en workshop över generationer och det lugn som sprider sig av att jobba tillsammans med hantverk.”
Katarina Weidhagen, kulturproducent Kulturhuset Dieselverkstaden

Om Emil Geschwind
Emil har jobbat i 15 års tid arbetat som pedagog med att levandegöra och lära ut förhistoriska hantverk så som smide, tovning, täljning och enkel keramik till mellanstadieelever på det arkeologiska friluftsmuseet Vikingabyn Storholmen.

Emil har gått en utbildning i förhistoriska hantverk på Bäckedals folkhögskola där vi jobbade mycket med primitiva trähantverk, järnframställning, näverslöjd, tovning, vävning, med mycket mera. Men har även hållit kurser och workshops för både vuxna och barn, bland annat för Norrtälje kommun, Hälsinglands Museum, Erikskulle Hembygdsgård, Roslagsmuseet, med mera.

Emil deltog i ett slöjdresidens under hösten 2022 i Norrtälje kommun där han jobbade tillsammans med en annan slöjdare i att hålla kurser och workshops runt omkring i Roslagen, bland annat en för slöjdlärare i hur man kan låta barn arbeta säkert med kniv och yxa.

När

4 maj 15:00-16:30

Pris

195 kr

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Dieselverkstaden ligger på Marcusplatsen 17 i Sickla, i Sickla Köpkvarter. Det tar ca: 10-15 minuter att ta sig hit från Slussen med buss. Håll koll på sl.se för aktuella förbindelser! Det byggs mycket i Nacka och hållplatser flyttas och stängs av periodvis. Sök på Sickla allé, Sickla västra eller Alphyddan.

Vill man åka tåg så har Tvärbanan ändhållplats i Sickla. Det är 600 meter till Dieselverkstaden från Uddvägen 5-9 och närmsta vägen att gå är Sicklastråket.

Spana in Barn i stans alla finfina guider

Annonser:

Annonser: