3–6 år

Kulturhus

Familjelördag: Spöken på rymmen – Pygméteatern

28 januari 2023

Dieselverkstaden

En portvakterska sitter varje kväll på sin stol framför det gamla slottet och vaktar. Det är aldrig någon som kommer på besök, och aldrig någon som lämnar slottet. Så vad är det egentligen hon vaktar år efter år?

Portvakterskan vet att i slottet bor spöken! Där finns Busiga Harriet, Klumpige Knut och Lille Skraj. Fast egentligen är det bara två spöken man behöver vara rädd för. Lille Skraj är så liten att det är mest han som är rädd. För nästan allting. Han har inte blivit vuxen än. De andra spökena är ganska missnöjda med honom. Så oftast bor han i portvakterskans väska.

Spökena får aldrig slippa ut från slottet, för tänk vad som skulle hända om dom kom ut till oss andra. Dom skulle skrämma livet ur både barn och vuxna och ingenting skulle bli som förut! Men… spöken finns ju inte på riktigt, inte sant? Eller….?

Rekommendation: ”Det är en kittlande känsla att bli lagom skrämd men tänk om man jobbar som spöke och istället vill vara en kanin? Vad säger Harriet, Knut och Lille Skraj? Men spöken finns ju inte på riktigt, inte sant? Eller?En lekfull, rolig och magisk föreställning med klassisk skuggspelsteater för stora och små.
Katarina Weidhagen, Kulturhuset Dieselverkstaden

När

15:00-15:35

Pris

120 kr/biljett

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Saltsjöbanan (avstängd 2023), Tvärbanan samt flera olika busslinjer, kolla på sl.se
Hållplats/station: Sickla Bro och Sickla Station.

Allt som händer – Dieselverkstaden