5–9 år

Teater

Familjelördag: Vilse – ett förtrollande äventyr!

9 december

Kulturhuset Dieselverkstaden

Ett fantasifullt & spännande äventyr om trollen Viva och Valle & de utmaningar de ställs inför när de går vilse & måste hitta hem innan solen går upp!
Trollen Viva och Valle är ute i natten för att samla kottar till vintern. De vet att de måste hinna hem innan dagen gryr, för om solens strålar träffar trollen kan de spricka!

Vännerna leker och småkivas medan de traskar allt längre in i skogen i jakt på de största kottarna. Plötsligt upptäcker de att de har gått vilse och blir osams om vems fel det är.

När solen börjar glittra i trädtopparna förstår de att det bara finns en sak att göra – att kalla på den ”Den stora Vägvisaren”, ett magiskt skogsväsen som kan hjälpa dem att komma hem. Det börjar spraka och gnistra och från ingenstans och överallt hörs en röst som utmanar Viva och Valle att svara sanningsenligt på tre kluriga frågor. För att överlista Vägvisaren gäller det nu att de börjar samarbeta och sätter ord på vad de känner innerst inne…

VILSE är ett lekfullt och spännande äventyr som handlar om att försöka förstå varandras olikheter och lösa svårigheter tillsammans.

Viva och Valle – ”Det finns ingen känsla som är den sämsta”.

”Det var ett underbart äventyr. Barnen var uppfyllda och även vi vuxna.”
Anna Liv Lidström, förskollärare

Rekommendation: ”Hur kan man lösa något tillsammans? Vilken känsla är bäst eller sämst? Vad man göra för att skapa en god stämning? Gör det någon skillnad att göra goda gärningar eller hjälpa varandra, säga förlåt, trösta någon, säga hej eller fråga om någon vill vara med?”
Katarina Weidhagen, kulturproducent Kulturhuset Dieselverkstaden

När

9 december 15:00-15:40

Pris

120 kr/biljett

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Dieselverkstaden ligger på Marcusplatsen 17 i Sickla, i Sickla Köpkvarter. Det tar ca: 10-15 minuter att ta sig hit från Slussen med buss. Håll koll på sl.se för aktuella förbindelser! Det byggs mycket i Nacka och hållplatser flyttas och stängs av periodvis. Sök på Sickla allé, Sickla västra eller Alphyddan.

Vill man åka tåg så har Tvärbanan ändhållplats i Sickla. Det är 600 meter till Dieselverkstaden från Uddvägen 5-9 och närmsta vägen att gå är Sicklastråket.

Allt som händer – Kulturhuset Dieselverkstaden

Annonser:

Annonser: