Foto: Åsa Lundén/Moderna museet

Från 4 år

Visning

Skapa & pyssla

Familjesöndag: Visning & Verkstad

På Moderna Museet kan både stora och små få utlopp för sin kreativitet. Varje söndag arbetar vi med olika teman med utgångspunkt i vår samling och våra aktuella utställningar. Möt konsten tillsammans med hela familjen och lär dig mer om både konsten och konstnärerna. Välkommen!

Familjesöndagarna riktar sig till familjer med barn mellan 2–18 år. Tillsammans med en av våra konstpedagoger inleder vi med visning och fortsätter med kreativt skapande i Verkstan.

Första visningen startar kl 11 för de minsta barnen 2–6 år. Andra visningen startar kl 13 för de lite större barnen och ungdomarna 6–18 år.

Program våren 2022
6 mars: Vi ser målningar av Picasso, Malevich och Hilma af Klint och arbetar med måleri i Verkstan.

13, 20, 27 mars: Vi ser måleri av Henri Matisse och Ivan Aguéli och pratar om konstnärsresor och inspiration. I Verkstan arbetar vi med måleri och reseminnen.

3 & 10 april: Vi ser Björn Lövins utställning och arbetar i Verkstan med skulptur.

24 april & 1, 8 & 15 maj: Vi ser målningar som föreställer föräldrar och barn i samlingen. I Verkstan målar vi vår familj.

22 maj: Vi ser Jeppe Heins utställning och arbetar i Verkstan med solskulpturer.

29 maj & 5,12, 19 juni: Vi ser hängande skulpturer i samlingen och arbetar med snören och papper i Verkstan.

När

Söndagar 6 mars-19 juni.

Pris

Pris 40 kr/person. Max 5 biljetter per sällskap. Både barn och vuxna behöver biljetter. Barn kan gå själva om det är överenskommet med föräldrarna.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Buss 65 från Centralen