3–7 år

Teaterkalaset 2022

Teater

Flodhästen och andra hästar

5 februari

Teater De Vill

Flodhästen och andra hästar är en fängslande föreställning om att vara sig själv, för barn mellan 3 och 7 år. 

Flodhästen och hästen är nöjda med sina liv på varsitt håll. En dag möts de och tvivlet börjar växa. Hur ska man egentligen vara när man är en häst?

Åh vad livet är härligt tycker Flodhästen. Hon njuter av sin lugna, lata tillvaro vid strandkanten. Trots att hon är gammal rör hon sig elegant i vattnet och flyter som en kork. Hästen lever livet. Dansar, hoppar och rör sig snabbt som vinden. Hon är ung och vild med vajande man och ståtlig svans. En dag möts de båda på stranden och hela tillvaron vänds upp och ner. De, som varit så nöjda med sig själva och sitt sätt att leva, blir plötsligt osäkra på om de verkligen vet hur man ska se ut och bete sig när man är en häst?!

Humor och dråpligheter varvas med spänning och viss dramatik. Inte minst när den inte särskilt simkunnige hästen behöver den andres hjälp för att klara livhanken. Flodhästen och andra hästar handlar om vänskap och om att det inte finns någon som är lika bra på att vara jag som jag.

”…handfast roande fabel om att acceptera sig själv och bejaka varandras olikheter…” Svenska Dagbladet 9/10 2021

**************************************************
TEATERKALASET 2022
Den här föreställningen är en del av Teaterkalaset 2022 som är en scenkonstfestival för de yngsta runt om i stan. Helgen 5-6 februari öppnar nio barnteatrar upp sina portar och spelar alla sina föreställningar till pangpriset 75 kr per biljett. 

Följande teatrar är med den aktuella helgen: Dockteatern Tittut, HDN Studio, Mittiprickteatern, Pantomimteatern, Teater Barbara, Teater De Vill, Teater Pero, Teater Tre och UusiTeatteri. 

När

Lör 5 feb kl 11 & 13.

Pris

Vuxna: 75 kr, barn: 75 kr.
Ange rabattkod: teaterkalaset2022

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Ni hittar enklast hit genom att antingen ta t-banan till Rådhuset eller buss till Kungsholmstorg.