6–12 år

Visning

Skapa & pyssla

Helgkul: Tillsammans genom tiden

9–24 mars

Historiska museet

Följ med på en resa genom tiden under museets helgvisningar. Lär dig bygga en vävram av en kartongbit och upptäck den nya familjeutställningen Tillsammans genom tiden.

Tidsresan – följ med på visning
Klockan 12.15 – 12.45

Har du någonsin drömt om att kunna resa i tiden? Vart skulle du resa och vad skulle du fråga dom du träffade då? Följ med på en lekfull visning i våra utställningar där fantasin och äventyret får leda besökarna genom tiden. Hur gick det till när människorna först kom till Norden? Varför reste man förr? Vad skulle du säga till någon som levde för flera tusen år sedan?

Väv ditt eget armband
Klockan 13.00 – 13.50

I museets verkstad får du lära dig hur du bygger en fiffig vävram av kartong från din egen återvinning. Väv ett armband att ta med hem. Ta gärna med en gammal mjölkkartong eller någon annan kartongbit hemifrån. Material finns även på plats.

Både visning och verkstad passar barn från 6 år i vuxens sällskap. Aktiviteterna är kostnadsfria för barn. Vuxna behöver köpa entrébiljett till museet. Drop-in, biljetter till aktiviteterna hämtas samma dag i informationsdisken.

Se familjeutställningen Tillsammans genom tiden
Kliv in i en lekfull upplevelse och utforska det som förenar oss människor över tid och rum – att skapa, resa och mötas. Lek på en myllrande handelsplats, omsluts av filmsekvenser från SVT-serien Historien om Sverige och väv en gemensam väv.

Läs mer om utställningen Tillsammans genom tiden

Gå nya barnspåret om Historien om Sverige
Gå vårt kluriga barnspår och upptäck föremålen från SVT:s serie Historien om Sverige med Farah. Ni letar pusselbitar som tillsammans bygger något alldeles fantastiskt!

När

Lördagar och söndagar 13 januari – 11 februari, 9 – 24 mars, 13 – 28 april.

Pris

Gratis för barn. Vuxna behöver köpa entrébiljett till museet.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Buss 67 till Historiska museet. Buss 69 och 76 till Djurgårdsbron. Tunnelbana till Karlaplan eller Östermalmstorg. Spårvagn till hållplats Djurgårdsbron.

Spana in Barn i stans alla finfina guider

Annonser:

Annonser: