Från 3 år

Jullov

Jul

Jul på Skansen

Pågår till 6 januari 2024

Skansen

Upplev det bästa av svensk jul och utforska historien bakom dina egna familjetraditioner. På Skansen kan du kliva in i en historisk jul med moderna inslag.  

Vandra runt på Skansens julmarknad helgerna innan jul, en tradition sedan tidigt 1900-tal. På den världsberömda julmarknaden hittar du ett 70-tal marknadsbodar fyllda av delikatesser till julbordet, marsipan, julbröd och lokalproducerat hantverk av textil, trä, keramik och ull. Här finns också gott om härliga smakupplevelser som kolbullar, våffelstånd, glögg och brända mandlar. I år har julmarknaden dessutom öppet extra länge och julens upplevelser förstärks på kvällstid med nyheten Winter lights.

Runt om i parken väntar fler magiska julupplevelser. Värm dig vid den öppna elden i någon av de julsmyckade husen, och lyssna till sägner och berättelser om julens traditioner och firande från förr. Upplev pyntade granar, uppdukade julbord, julbak och andra svenska jultraditioner. Träffa tomten, stöp ljus, julpyssla, njut av julmusik i Seglora kyrka och dansa runt granen. Eller hälsa på hos de vintervakna djuren och lär dig om deras betydelse för julen. 

Jul på Skansen, 25 november 2023 – 6 januari 2024 

Julmarknad fredag–söndag 25 november–18 december, 10-18

När

Jul på Skansen, 25 november 2023 – 6 januari 2024

Julmarknad fredag–söndag 25 november–18 december, 10-18

Pris

Vuxen 245 kronor
Barn 4-15 år, 70 kronor, barn under 4 år har alltid fri entré.
Student*/Pensionär**/Grupp*** 225 kronor

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Buss 67, spårvagn 7, färja från Slussen

Spana in Barn i stans alla finfina guider

Annonser:

Annonser: