5–8 år

Teater

Jullovsteater: Är du levande? med Teater Fredag

27–28 december

Kulturhuset Dieselverkstaden

”Är du levande? Vad är levande? Frågade sammetskaninen.
”Det är någonting som händer inuti dig. Om ett barn älskar dig och inte bara leker med dig, men verkligen håller av dig, och du känner likadant, då blir du levande. Svarade hästen.

Det var en gång en tygkanin. 

Den var gjord av fin brun och vit sammet, och i början, när den var ny, var den stilig att se på. Den hade riktiga mustascher gjorda av tråd, och öronen var fodrade med ljusröd satäng.  Den såg verkligen söt ut. I åtminstone två timmar lekte pojken med den…

Om ett barn tycker om leksaken och leksaken tycker om tillbaka blir du levande. Om du en gång blivit levande kan det aldrig gå tillbaka.

En fantasifull dramatisering av Margery Williams succébok ”The Velveteen Rabbit”

 
Press
”Nu har jag fått en ny favorit” ”Anders Alnemark gör en välgärning som introducerar Margery Williams på svenska scener”
Lars Ring Svenska Dagbladet

Rekommendation: ”En välgjord och välspelad föreställning om betydelsen av att älska och bli älskad. Trots att man är ett gosedjur. Om man är levande inuti så spelar det ingen roll om man är sliten utanpå. Alla har vi älskat en leksak och det spelar ingen roll hur den ser ut.”
Katarina Weidhagen, Kulturhuset Dieselverkstaden


Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden

 

När

27 december 15:00-15:45
28 december 15:00-15:45

Pris

120 kr per biljett oavsett ålder

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Dieselverkstaden ligger på Marcusplatsen 17 i Sickla, i Sickla Köpkvarter. Det tar ca: 10-15 minuter att ta sig hit från Slussen med buss. Håll koll på sl.se för aktuella förbindelser! Det byggs mycket i Nacka och hållplatser flyttas och stängs av periodvis. Sök på Sickla allé, Sickla västra eller Alphyddan.

Vill man åka tåg så har Tvärbanan ändhållplats i Sickla. Det är 600 meter till Dieselverkstaden från Uddvägen 5-9 och närmsta vägen att gå är Sicklastråket.

Allt som händer – Kulturhuset Dieselverkstaden

Annonser:

Annonser: