6–11 år

Skapa & pyssla

Käpphästbonanza i Sickla!

28 maj–11 jun

Dieselverkstaden

Behöver din häst en grimma eller regnbågsfärgad man? Eller har du någon egen idé du vill få hjälp med att genomföra?

Ta med din egen käpphäst, alla sorter är välkomna!  Den kan vara gjord av en stoppad strumpa eller köpt i butik. Du kommer att tillsammans med konstnären och pedagogen Emmelie Rudsberg få pimpa din häst och göra den sommarfin helt utifrån din fantasi.

Vi träffas under tre tillfällen (du måste inte vara med på alla) och gör våra hästar till alldeles speciella karaktärer. Du får tillgång till allt material som behövs och vi dekorerar, målar och skapar tillsammans.

Vi avslutar med en parad av glittrande och färgsprakande käpphästar vid Dieselverkstaden och Marcusplatsen lördagen 11 juni för de som vill. Alla som varit med vid något tillfälle är välkomna att delta! Prisrosetter utlovas till samtliga hästar. Samling 12:15 vid Dieselverkstadens entré.
Vem vet, vi kanske tar en sväng förbi Stina Folkebrants vildhästar som samtidigt finns runt  Dieselverkstaden. Stina är konstnär och kommer vid tiden för paraden ha målat fullstora hästar utanför Dieselverkstaden, läs mer här Heavenly Horses.

Biljettpris är 40 kronor per timme. Man är med en eller två timmar, precis som man själv vill. Max antal barn per timme är 10 stycken så att Emmelie hinner med att hjälpa alla som vill.
Biljetter köper du via länken nedan, finns det platser kvar kommer biljetterna säljas i Dieselverkstadens informationsdisk samma dag. Har du ingen häst finns det att köpa på bland annat Hööks i Sickla.

Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden i samarbete med Hööks i Sickla och Ohlssons tyger i Sickla. Du hittar båda affärerna i Simbahuset på Siroccogatan.

När

28 maj, 4 & 11 juni
11-12
12-13

Pris

40 kronor/timme

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Saltsjöbanan samt buss 150, 401, 403, 404-422, 491, 492, 496, 497. Hållplats/station: Sickla Bro och Sickla Station.