Från 3 år

Teater

Kattpromenaden

4 dec–21 jan 2025

Dramaten

Varje dag går de på promenad tillsammans, katten och hennes människa. Katten låter oftast människan gå först och de går alltid samma runda. Men en dag känner katten för att ta en annan väg – och då blir människan jätterädd. Varför är människor så konstiga? Och hur får man egentligen sin människa att göra som man vill?

Kattpromenaden är en pjäs för 3-åringar och uppåt, baserad på Sara Lundbergs hyllade bok med samma namn. I boken fick vi följa berättelsen ur människans perspektiv, i pjäsen får katten vara i centrum. 

Regisserar gör Emily Magorrian, en brittisk regissör baserad i Schweiz, som har stor erfarenhet av att göra teater för vår yngsta publik. Hon arbetar mycket med en teknik som kallas ”object theatre”, där vanliga objekt får liv och plats i berättandet.

Sara Lundberg är en våra främsta bilderboksskapare och har tilldelats ett flertal prestigefyllda nomineringar och priser, däribland Augustpriset två gånger liksom Snöbollen/ Årets svenska bilderbok 2018. The New York Times listade 2022 bilderboken Dyksommar, med text av Sara Stridsberg, som en av årets tio bästa barnböcker.

Förlag: Colombine Teaterförlag  

När

Premiär 4 december
Spelas t.o.m. 21 januari 2025

Pris

Vuxna 250 kr, ung 150 kr och barn (under 15 år) 80 kr.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Tunnelbana: T-bana Östermalmstorg eller Kungsträdgården.

Buss: Bussar 2, 54, 55, 69

Spårvagn: Spårvagn nr 7

Spana in Barn i stans alla finfina guider

Annonser:

Annonser: