8–11 år

Workshop

Koda och skapa – fortsättningskurs

29 feb–1 mar

Tekniska museet

Nu tar vi programmeringen ut ur datorn och in i pysselverkstaden! Vad sägs som att bygga din egen nattlampa, styra en kompis eller varför inte bygga en robot med ett slående hjärta? Med mikrodatorn Micro: Bit är möjligheterna många. Vi visar dig hur du går från idé till konstruktion. 

Precis som i grundkursen Koda och Skapa utgår vi från blockprogrammering (som i Scratch) men utmanar deltagarna genom att testa nya verktyg och programmeringsmiljöer, exempelvis kommer deltagarna under dag två få testa på textbaserad programmering. Kursen blanda roliga lekar med praktiskt kodande och byggande. Lämpar sig väl för både teknik entusiaster som pysselälskare i åldrarna 8–11. 

Det är fullt möjligt att fullfölja kursen genom enbart blockprogrammering.

I priset för kursen så ingår den Micro:Bit som barnen kommer att jobba med under kursen och får ta med sig hem. 

Praktisk information
För att kunna tillgodogöra dig kursen på bästa sätt rekommenderar vi att du redan innan gått kursen ”Koda och Skapa”. Du deltar i kursen utan vuxna eller andra familjemedlemmar. Ta med mellanmål och egen lunch som vi äter tillsammans. Tips: Om touchpad känns svårt ta gärna med dig din egen datormus. Museet tillhandahåller laptops och material.

När

29 feb-1 mars kl. 10-15

Pris

1 100 kr, betalas i samband med anmälan

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Buss 69 till Museiparken. Vackra promenad- och cykelvägar utmed Djurgårdsbrunnskanalen.

Allt som händer – Tekniska museet

Spana in Barn i stans alla finfina guider

Annonser:

Annonser: