Från 9 år

Teater

Kulla-Gulla

24 mar–30 dec

Kulturhuset Stadsteatern

Berättelsen om Kulla-Gulla är berättelsen om ett Sverige för inte så länge sedan … Kulla-Gullas äventyr och hennes osvikliga godhet har fängslat generationer av bokläsare. 2020 firade Kulla-Gulla 75 år och nu ska vi få möta hjältinnan på scenen för första gången.

Vintern är för de fattiga ofta en kamp på liv och död. Gulla kommer från barnhemmet till Kullatorpet för att arbeta. Trots att arbetet är hårt trivs hon med sina många sysslor på gården och att se till husbondens barn. Gulla är stark  och verkar ha ett ljus inuti som ger henne en outsinlig kraft. När det avslöjas att hon är barnbarn till den rike patronen vägrar hon lämna fattigdomen för ett liv i lyx.

Patronen, som inte ger upp på sitt barnbarn, vill ge henne det liv hon en gång var född att leva. Men ju äldre Gulla blir, desto tydligare ser hon orättvisorna i vitögat. Hon ser de rika kvinnornas rena klänningar, männens leenden på bal, karamellerna som på nåder delas ut till de fattiga barnen – hon ser samhällets strukturer och vänta bara – hon kommer vilja göra något åt det.

Press:
”Episk version av Kulla-Gulla på Kulturhuset Stadsteatern.” DN
”Kulturhuset Stadsteaterns teaterchef, regissören Maria Sid, bjuder generöst på stor ensemble och effektfulla tablåer.” SvD

När

Spelperiod: 21 okt-30 dec 2022.

Pris

Pris: vuxna 495 kr, barn t o m 12 år 150 kr.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Pendeltåg till centralen, tunnelbanan till T-centralen, stadsbussar och spårvagn till Sergels torg.