Från 5 år

Musik

Kulturskolans orkesterskola/El Sistema läsårsavslutning

Kulturskolans orkesterskola/El Sistema bjuder in till högtidlig läsårsavslutning. Tillsammans med orkesterskolans unga musiker från hela Stockholm, deras familjer och vänner firas sommaren in. Musik varvas med tal och stipendieutdelning; med denna årliga sommarkonsert firas nämligen alla orkesterskolans unga musiker och deras framgångar.

Kulturskolans orkesterskola/El Sistema ger barn och unga i Stockholm möjlighet att upptäcka, lära och uttrycka sig genom musik, med orkestern och den västerländska konstmusiken som verktyg.

I orkesterskolan musicerar elever från skolor i Skärholmen, Kista, Husby, Rinkeby, Farsta, Rågsved och Hässelby. Varje vecka övar eleverna på att spela sina instrument och repeterar i olika orkestrar för att i slutet av läsåret samlas för en festlig avslutningskonsert

Vi ger våra elever musik, instrument och orkestrar. Våra elever ger hopp till framtidens musikscen och kulturliv. Vi vill att instrumentalspel ska vara något som alla barn och unga upplever som lättillgängligt och möjligt. Vår vision är att alla elever med sina kunskaper inom västerländsk konstmusik fortsätter att upptäcka och påverka musiken och världen på egen hand.

Ungefärligt konsertlängd: 1 tim 30 min inkl. paus
Konserten spelas in med bild.

Läs om samarbetet mellan Sveriges Radios Symfoniorkester och Kulturskolans orkesterskola/El Sistema här.

När

2 juni kl 15

Pris

20 – 120 kr

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Buss 69 eller 76 till hållplats Berwaldhallen.
Buss 4 till hållplats Radiohuset.
Tunnelbanans röda linje till Karlaplan.
Spårvagn Linje 7 till Djurgårdsbron.

Annonser:

Annonser: