3–12 år

Museum

Kunglig sommarsvalka i Livrustkammaren!

Pågår till 31 augusti

Livrustkammaren

Drömmer du också om ett historiskt magiskt sommarlov? På Slottsbacken 3 i Stockholm kan du kliva rakt in i den kungliga svenska historien. Här finns föremålen, berättelserna och minnena från Gustav Vasa fram till idag – hela 500 år av historia. Upptäck glittrande vagnar, praktfulla rustningar och unika kungliga dräkter.

Teaterkungen
En trappa upp i museet hittar du den populära utställningen om 1700-talets blomstrande teaterliv. Här visas ett femtiotal unika dräkter från både Livrustkammaren och Kungliga Operan.

Vagnhallens glimrande vagnar extra allt
En trappa ner i museet, i den gamla slottsvalven står de kungliga vagnarna på rad. De användes en gång av kungar och drottningar vid olika ceremonier som bröllop, kröningar och begravningar. Tänk att de en gång har rullat på gatorna dragna av ståtliga hästar!

Häng med på visning – ingår i entrébiljetten!
Varje dag erbjuder vi guidade visningar av museets unika föremål och historier. Vi har också särskilda anpassade familjevisningar och specialvisningar av utställningen Teaterkungen.

Livrustkammaren i miniformat
Låt barnen gå på upptäcktsfärd i Lilla rustkammaren – här händer magiska saker! Utforska den kungliga historien, känn, kläm och häng tillsammans och ha kul.

Var gömmer sig Slottsmusen?
Visste du att Slottsmusen har bott i slottets källare i flera hundra år? Med hjälp av ett hemligt skrin kan du upptäcka Livrustkammaren med familjen. Men var har slottsmusen gömt sig egentligen? Slottsmusen är det populära barnspåret som du kan fråga efter i butiken.

När

Öppet alla dagar klockan 10-17 under juni, juli och augusti.

Pris

Ordinarie/Pensionär/Student 150 kr
Barn t.o.m 18 år fri entré

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

T-Gamla stan, T-Kungsträdgården.
Buss 2, 53, 57, 76.

Spana in Barn i stans alla finfina guider

Annonser:

Annonser: