Från 8 år

Teater

Mitt hjärta säger: Lev, skrik, andas

Det här är två fristående berättelser om att inte kunna lita på vuxna. Baserad på det grekiska dramat Antigone av Sofokles och inspirerad av grekisk mytologi. En scen fylld av akrobatik, skuggspel och dans. Rekommenderas från 8 år.

14 skådespelare står på scen. Från första aktens episka skuggspel, akrobatik och dans leds vi sedan in i andra akten till en tät, nära miljö där en monolog gestaltas av hela ensemblen.

Berättelserna bygger på ett stort research- och intervjuarbete, samt Sofokles grekiska drama Antigone. Mitt hjärta säger: är skriven och regisserad av Farnaz Arbabi. Lev, skrik, andas är skriven av Erik Uddenberg och regisserad av Gustav Deinoff. 

Mitt hjärta säger:

Antigone har rätt. Hon vet det. Hon vet också att de som har makten inte tycker att hon har det. Att de kan straffa henne hårt. Men hon har bestämt sig: oavsett vilket ska hon säga som det är.

För att se endast Mitt hjärta säger: – klicka här

Lev, skrik, andas 

Artemis är straffad. Hon förstår inte varför. Antagligen är det för att hon vet för mycket. Eller så är det för att hon känner för mycket. Men en sak är klar: hon vet att det inte är rätt.

För att se endast Lev, skrik, andas – klicka här

Mitt hjärta säger: Lev, skrik, andas går att ses separat på vardagar eller som svit på helger. Det är en samproduktion mellan Unga Klara och Stockholms konstnärliga högskola. Urpremiär 11 maj 2024 på Unga Klara. 

När

Urpremiär 11 maj. Spelas t o m 30 maj.

Pris

Barn: 120 kr
Under 26: 150 kr
Vuxen: 390 kr
Pensionär: 340 kr

Pssst! Visste du Unga Klara ger 15% i familjerabatt på hela bokningen när du bokar med barn – oavsett om du är kusin, granne, moster, farfar, bonusvuxen, pappa, kompis eller storasyster. Du bestämmer självklart själv vilka som ingår i din familj!

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Närmaste tunnelbanestation är T-centralen.

Annonser:

Annonser: