6–10 år

Visning

Barnspår

Nationaldagen på Gripsholms slott

Fira nationaldagen med en utflykt till Mariefred och vasaborgen Gripsholm. I år är det 500 år sedan Gustav Vasa valdes till kung och det uppmärksammas på Gripsholm!

Kung Gustav Vasa och drottning Margareta Leijonhufvud hade nio barn, fem prinsessor och fyra prinsar. Vi får höra om barnens liv på slottet för nästan femhundra år sedan. Familjevisningen ges kl. 11.00 och kl. 13.00.

Gå på upptäcktsfärd bland hundratals historiska porträtt på Gripsholms slott med ’Skäggjakten’ – en ny barnaktivitet där vi reder ut herrarnas hårmode genom tiderna. Pipskägg, helskägg, peruk eller mustasch … hårmodet har minst sagt sett olika ut.

Eller följ med på modesafari med lejonet Leo! På Gripsholm hänger Sveriges kändisar i sina stiligaste utstyrslar. Detaljerna på kartan återfinns i porträttsamlingen och det kluriga uppdraget är att hitta rätt porträtt!

Se hela programet här: Nationaldagen på Gripsholms slott – Kungliga slotten

När

6 juni kl. 10.00-16.00

Pris

Vuxen 150kr, barn 7-17år 130kr, barn 0-6år gratis

Biljett till familjevisningen köps i entrékassan och kostar 30 kr för vuxna utöver ordinarie entréavgift.
Gratis för barn 0–17 år.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Med bil: E 20 mellan Stockholm och Eskilstuna, sväng av trafikplats Läggesta. Skyltat mot Gripsholm/Mariefred. Fri parkering för slottsbesökare.
Med tåg, SJ regionaltåg mellan Stockholm och Eskilstuna. Stig av i Läggesta, buss eller sommartid museijärnväg (ÖSlJ) till Gripsholm/Mariefred.
Med ångbåt från Stadshuskajen med S/S Mariefred.