Gratis

Alla åldrar

Utomhus

Utställning

Nobel week lights

Nu kommer ljusfestivalen Nobel Week Lights tillbaka och tar plats på Stockholms gator under årets Nobelvecka. Med inspiration från Nobelprisbelönade insatser och individer skapas fantastiska ljusinstallationer som lyser upp i decembermörkret.

En park med eldflugor, upplysta klot som du kan sparka i gång med dina fötter och hjärtslag som omvandlas till ljus. Det är några av årets konstverk under Nobel Week Lights som lyser upp Stockholm under årets mörkaste tid – en kostnadsfri kulturupplevelse som ni inte får missa!

Ett urval av installationerna att uppleva tillsammans med barnen:

  • COLOR YOUR WORLD, Benny Fredrikssons torg: Konstverket Colour Your World är en färgstark och lekfull upplevelse, som har utvecklats genom ett experimentellt samarbete mellan konstnären och nittio elever i årskurs 4 på Södermalmsskolan i Stockholm.
  • KICK IT, Karl XII:s torg: Med Kick it kan du starta en reaktion där ljuset hoppar från boll till boll. Ljusets förflyttning påminner om elektronerna runt atomkärnan som flyttar sig från en plats till en annan.
  • MAGIC CARPETS, Stadsmuseets innergård: Magic Carpet är en immersiv och interaktiv installation i form av en matta av ljus som reagerar på besökarnas rörelser.

Läs mer om samtliga installationer här!

När

Pågår 2-10 december

Pris

Samtliga installationer och guidade turer är gratis.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Annonser:

Annonser: