Gratis

2–12 år

Ateljé & verkstad

Öppen ateljé

19 mar–28 maj

Tranströmerbiblioteket

Vi träffas i ateljén en lördag månaden och utforskar olika material och tekniker. För barn i alla åldrar som är sugna på att skapa allt från självporträtt i lera till fantasilandskap.

9 mars Tema: Diktcollage
Världspoesidagen firas i ateljén med högläsning, kylskåpspoesi och collage. Vi utforskar teman som liv, död, sorg, kärlek och längtan genom att blanda ord och måleri. Högläsning ur Lisen och Emma Adbåges ”Folk” och introduktion 12:30 Drop in ateljé 13-15.

2 april Tema: Vad vill du berätta om – Skapa i Skokartong
Genom filmer får vi ta del av berättelser med romska barn i Rumänien som kanske kan inspirera oss att skapa egna historier.Kanske vill du skapa en scen med kulisser och ridå ? Eller skapa något från ditt eget liv? En plats du tycker om, där du är trygg och glad? Eller kanske en fantasiberättelse?

23 april Tema: Skapa ett minne 
Vi läser ett stycke ur Anne på grönkulla och inspireras att skapa.  

28 maj Tema: Mors dag
Inspirerade av Vera Nilssons konstnärskap målar vi varandra, barn och föräldrar, eller någon annan du tycker mycket om. Kanske blir det rent av ett självporträtt? Introduktion 12.30. Drop in ateljé 13-15

Öppen ateljé är ett kreativt, lustfyllt och tillåtande rum där barn genom olika estetiska uttryck kan formulera sina tankar, åsikter och drömmar oavsett vana, ålder och intresse. I Öppen ateljé arbetar vi i enlighet med Barnkonventionens betoning på alla barns rätt till fritid och vila, samt barns rätt att göra sin egen röst hörd.

När

Lördagar ca 1 gång i månaden
Kommande tillfällen: 19/3, 2/4, 23/4, 28/5 kl 13-15

Pris

Gratis

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

T:bana Medborgarplatsen