4–5 år, 7–14 år

Visning

Östersjöfestivalens familjedag

3 september

Sjöhistoriska museet

En nyhet på Östersjöfestivalen är att i år avslutas festivalen med en familjedag i samarbete mellan Sjöhistoriska museet och Berwaldhallen. Den 3 september anordnas en heldag för hela eller halva familjen i Östersjöns tecken på Sjöhistoriska museet. Kom och njut och lär dig samtidigt om havet, musiken, kulturarvet och miljön!

Under dagen erbjuds flera aktiviteter för olika åldrar på både Sjöhistoriska och i Berwaldhallen. Längs kanalen mellan de två institutionerna underhåller sjungande pirater och bjuds skattjakt med start vid vilken som helst av de båda platserna. En liten bok om Östersjön utlovas till alla som har gått jakten.

I Berwaldhallens foajé går det att provspela instrument, höra minikonserter med El Sistema, ta del av utställningar om Östersjön samt fika på café Elwing. Det bjuds även på två föreställningar av Cirkus Cirkör. Radioapan är på plats för att mingla med publiken.

På Sjöhistoriska muséet går det att se familjevisningen Sjörövare på Östersjön och bygga en egen solcellsbåt i skaparverkstan. Missa heller inte att förboka ett prova-på-pass till vår seglarskola! Pågår gör också museets årliga modellhelg med möjlighet att köra medtagna hemmabyggda båtmodeller i pool. I den kan ni, vid vackert väder, även testa era solcellsbåtar.

  • Visning Sjörövare på Östersjön
    kl. 10.30 och kl. 14.30, gratis.

  • Prova på att segla optimistjolle (8-14 år),
    kl. 10-13 och kl. 14-17. Passen är 2-3 timmar långa. Gratis. Biljetter släpps i augusti och bokas via Sjöhistoriska museet

  • Skaparverkstan (4-12 år): Biljetter 50 kr/barn köps i museets entré.
    Pass om 75 min: 10:15-11:30, 11:45-13:00, 13:45-15:00, 15:15-16:30

När

3 september
Öppettider Sjöhistoriska museet: kl. 10-17, gratis inträde.

Pris

Inträde och visningar: Gratis
Prova på optimistjolle: biljettsläpp i augusti
Skaparverkstaden: 50 kr/barn – köps i entrén

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Buss 69 stannar utanför. Det finns även en stor avgiftsbelagd parkeringsplats.