Från 6 år

Teater

Rasmus på luffen

24 jul–11 aug

Stockholms Friluftsteater

Året är 1910 och på barnhemmet Västerhaga bor, bland många andra föräldralösa barn, en liten pojke vid namn Rasmus. Trots att denna lille gosse faktiskt trivs ganska bra på Västerhaga ser han ingen annan utväg än att rymma därifrån. Anledningen är att han råkar i luven på den barska barnhemsföreståndarinnan Fröken Hök.

På sin vandring möter han bland andra luffaren Paradis-Oskar. Ett möte som innebär att han har en mycket speciell sommar framför sig. 

Rasmus på luffen är musikalisk resa fullspäckad med äventyr, glädje och sång. Ingen kommer att lämnas oberörd i mötet med den rekorderliga luffaren och den lille värnlöse pojken som, när det kommer till kritan, inte alls är så bortkommen som luffaren först verkar tro.

Varmt välkomma att se Astrid Lindgrens charmiga berättelse utspela sig i vacker och anrik miljö ute på Ridderviks Herrgård belägen vid Mälarens Strand i Hässelby Villastad. Ta med kläder efter väder!

Stockholms Friluftsteater är en nyetablerad teaterverksamhet med målet att producera högkvalitativa familjeföreställningar utomhus under sommarhalvåret

När

24 juli-11 april

Pris

Vuxna 280 kr, barn 220 kr, familjebiljett 895 kr (4 personer varav max 2 av dem får vara över 12 år).

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Ta buss 541 mot Backlura från Vällingby och kliv av vid busshållplats Riddersvik. Följ allén ned mot vattnet så kommer ni till Herrgården.

Kommer ni med bil från Stockholm så följer ni Drottningsholmsvägen (väg 275) som sedan övergår i Lövstavägen hela vägen ut till Hässelby, där ni tar vänster in på Riddersviks Allé.