Gratis

1–3 år

Sagostund

Roboten Gertrud

Audiorama gästar Kulturhuset Stadsteatern, utanför Rum för barn på våning 4

Kryp in i Audioramas magiska lyssningstält och lyssna på Sagan om Roboten Gertrud – ett rymdäventyr för de minsta. Välkommen att uppleva en ljudkonstinstallation för barn. 

Roboten Gertrud och hennes ständiga följeslagare Surikaten Alice bor på planet Orange. De har ett byggt ett bibliotek för ljud. Men biblioteket är tomt. För att hitta ljud reser de runt i rymden och träffar olika rymdvarelser.  De träffar Sara, Teva, Kalle och Åke. Och spelar in ljudet av allihop, men var är Jonna? Är planet Rosa helt tyst? Och lyckas de fylla biblioteket?

Sagan om Roboten Gertrud är en ljudsaga för barn i åldrarna 1–3 år. Lägg dig ner på våra kuddar inne i tältet och hör hur det går för Alice och Roboten Gertrud!

Under året gästar Audiorama KulturhusetStadsteatern med ett antal särskilt utvalda ljudkonstinstallationer. Från 1 december finns vi på plats utanför Rum för barn på plan 4, där vi kommer att presentera två verk: först ut är julsagan ”Lille Viggs äventyr på julafton” (1/12–4/1), därefter rymdäventyret ”Sagan om Roboten Gertrud” (5/1–1/2).

Audiorama initierar och driver projekt med inriktning på samtida ljudkonst, hörspel och elektroakustisk musik. Vi beställer, producerar och presenterar nya verk av tonsättare, ljudkonstnärer och dramatiker.

När

5 januari-1 februari

Pris

Gratis

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Audiorama gästar Kulturhuset Stadsteatern, utanför Rum för barn på våning 4