10–13 år

Teater

Så hanterar du vuxna

10 mar–28 apr

Kulturhuset Skärholmen

Vad gör du med vuxna som inte vill vakna? Vad gör du med vuxna som plötsligt skriker “Hör du du!” med arg röst och börjar jaga dig? Vad gör du om en vuxen pratar nära och luktar jättemycket prickig korv i munnen? Vad gör du med vuxna som inte lyssnar när du säger ”det är inte bra för dig att sitta med mobilen så länge”? Vad gör du med vuxna som inte kan uttala ditt namn rätt? Vad gör du om vuxna skriker att du ska sluta skrika? Vad gör du när vuxna dansar och sjunger och vickar på rumpan och pratar högt och är pinsamma? Vad gör du med vuxna som blir alldeles tysta och andas ovanligt högt genom näsan? Vad gör du när vuxna håller en laddad pistol mot ditt huvud? Hur ska du hantera vuxna?

Ofta är det barn som ska hanteras av vuxna. Det är barnen som ska formas, tillrättavisas och tas omhand. Vår samtid är översvämmad av teorier om hur vuxna ska bemästra barnen. I föreställningen Så hanterar du vuxna vänds perspektivet – hur ska de vuxna hanteras av barnen? De vuxna som kan vara känsliga, oförutsägbara, våldsamma, hemlighetsfulla, lyckliga, stora, små, deprimerade, kära och allt däremellan? Hur i hela friden ska barnen hantera dem?

Elva författare har fått tolka temat Så hanterar du vuxna och deras texter ligger till grund för föreställningen. Författarna är Dorian Andersson, Sara Gordan, Balsam Karam, Essy Klingberg, Ida Linde, Jonathan Lehtonen, Alireza Naghavi, Sara Nazari, Christina Ouzounidis, Niklas Rådström och Benjamin Zahari.

När

Spelperiod: 10 mars-28 april

Pris

Ordinarie 60kr
Skolgrupper: 50kr/elev. Fri entré för lärare och pedagoger som följer med sin klass.
Grupp på 10 personer eller fler: 50 kr/person

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Tunnelbanans röda linje till Skärholmen, bussar till Skärholmen.