4–11 år

Teater

Snö

13 jan–10 apr

Dockteatern Tittut

Genom dans och dockor gestaltas livet i den samiska fjällvärlden. Snön knarrar och gnisslar. Isen spricker.

Vi får vi följa en renkalv som kommer bort från sin hjord. Rädd och vilse möter den några av alla de djur som håller till i fjällvärlden. De snabba hararna och rytmiska lämlarna förstärks med ljudeffekter och musik som för berättelsen framåt. Renkalven möter allt med stor nyfikenhet tills björnen kommer, stor och obeveklig men kanske något sömnig efter att ha legat i sitt ide. När vinter blir till vår och isen spricker fångas den lilla kalven till slut in och blir återförenad med sin hjord, nu med en öronmärkning som matchar de andras. 

”…Ja, ”Snö” är mycket vacker i sitt minimalistiska utförande… Med små medel blir det inte bara en visuellt och musikaliskt intagande föreställning, outtalat förmedlas dessutom respekt för naturen och det liv som pågår i fjällvärlden. Det är både tänkvärt och poetiskt – en smått magisk konstupplevelse för stora som små.”

Expressen

Bra att veta! 

På fredagar kan barn som inte har åldern inne följa med sitt äldre syskon på föreställningen. Detta kallar vi Syskonfredagar. Principen då är samma biljettpris oavsett ålder, undantaget barn som är 0-6 månader, de går då gratis. På övriga föreställningar är vi noga med att den nedre åldersgränsen respekteras så att alla barn i vår publik ska få en så bra upplevelse som möjligt.

När

Ons kl 10.45.
Tor kl 9.30 & 10.45.
Fre kl 10 & 13.
Lör-sön kl 11 & 13.

Pris

Pris: vuxna 140 kr, barn 140 kr.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Närmaste tunnelbana är Zinkensdamm. Från tunnelbanan är det bara en kort promenad på några minuter fram till teatern.