Gratis

3–11 år

Sportigt

Sommar på Riksidrottsmuseum

Välkommen till Riksidrottsmuseum i sommar! 

Sporta loss i SportLab
SportLab är barnens favorit och här får ni laborera med kroppen och prova sportaktiviteter. Bland de åtta stationerna får ni prova på hoppstyrka, handstyrka, reaktionsförmåga, snabbhet och balans. Missa inte den psykologiska utmaningen Mindball ­– testet där tankens kraft förflyttar en boll på ett bräde från start till mål. 

Sjukamp på gården
Här kan du hoppa hopprep, kasta frisbee, gå på styltor och mycket mer. Utmana dina vänner eller lek på egen hand. Sjukampen är öppen från och med onsdag 30 april under museets öppetider. Stängt vid dåligt väder.

Konstorientering för hela familjen
Med konstorienteringen närmar vi oss skulpturer och konstfulla objekt på Djurgården med nyfikenhet och rörelseglädje. De som forskar om träning säger att vi blir gladare, piggare och smartare när vi rör oss!

Pyssla, rita och skapa i verkstaden
Vår kreativa verkstad hittar du i utställningen Spelplatsen på bottenplan. Här kan du utforska, utveckla och utforma sportiga saker. Det är bara att börja botanisera bland pennor och papper. Missa inte käpphästbanan alldeles bredvid verkstaden eller kryp upp med en saga i hörnet bakom väggen med teckningar. 

Familjespåret Hitta leken!
I familjespåret Hitta leken letar ni efter bilder med nummer och en bokstav i utställningarna Spelplatsen och Tiden. När alla nummer är hittade får barnen bokstäver för att skapa ord på en lek.
 

När

Tis–sön kl 11–16

Pris

Fri entré

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Buss 69 mot Blockhusudden/Kaknästornet. Kliv av vid hållplats "Sjöhistoriska museet".
Kommer du med bil finns det avgiftsbelagd parkering i anslutning till museet.

Spana in Barn i stans alla finfina guider

Annonser:

Annonser: