2–12 år

Utomhus

Sommar på Skansen

Skansen bjuder in till en fullspäckad sommar för hela familjen bland hus, gårdar och djur! Sommarteater, lekar från förr och aktiviteter bland de gamla husen. 

Lill-Skansenteatern

Kom och var med under en av Lill-Skansenteaterns medryckande och underhållande föreställningar. Varje dag, hela sommaren bjuds på två interaktiva teaterföreställningar och en härlig musikstund som passar alla med barnasinnet kvar.

– Kapten Reko ger sig av
Kl 11–11-25, Lill-Skansen

– Kapten Reko träffar Borgmästaren
Kl 12–12.25, Lill-Skansen

Käpphästridning
Testa vår nya hoppbana och se om du klarar av alla hinder. Häst finns att låna.

Retrolek på Galejan
Galejan är en plats för lek! Testa din motorik med lekredskap och spel som var vanliga vid Folkparkernas glansdagar. Lekredskapen får lånas och lämnas tillbaka efter användning.

Hoppa säck och gå på styltor
Prova på lekar från när mormorsmor och farfarsfar var små! På Hazeliusängen kan du under hela sommaren rulla tunnband, gå på styltor, hoppa säck och leka andra lekar som barn lekte förr. 

Hjälp till i Skånegården
Kom och se hur det gick till på en gård i början av 1900-talet och hjälp familjen Åkesson med dagens sysslor!  Familjen Åkesson är Skånegårdens sista invånare, de bodde här mellan 1912 och 1925.

Gårdens sysslor i Back Mats stuga
Prova på hur livet för Back Mats barn kunde te sig! Ibland lagar vi mat eller bakar inne i stugan och andra dagar är vi ute på gården och tvättar. Här får barnen hjälpa till och pröva på livet som det levdes förr i tiden. Roligt för både stora och små!
 

När

Alla aktiviteter är tillgängliga fr.o.m. 20 juni
Se hemsidan för exakta öppettider

Pris

Vuxna 140–220 kr, barn 4–15 år 60 kr, barn 0–3 år gratis.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Buss 67, spårvagn 7, färja från Slussen