Från 3 år

Dramavisning

Sommaren på The Viking Museum

Vikingarna på museet har fått värmeslag och hittar på aktiviteter varje dag från 10-14! På soliga dagar tar de sig utanför museet för att utmana folk på lekar, spel och kanske till och med en svärdsduell. Om det regnar och stormar ute så flyr de in i museets varma hörn där de spår i runor, spelar brädspel och lär ut hur man spelar mungiga. ​

Om du vågar träffa vikingarna så ska du ha i åtanke att de är VILDA! Olika aktiviteter händer varje dag och eftersom vikingar inte kan skriva så bra så har de svårt att lägga upp ett tydligt schema. Men, de är mer än villiga att dela med sig av sin kultur och historia – så ställ frågor, testa aktiviteterna och fråga vad mer för roligt de kan tänkas ta fram. Vi på museet har lyckats övertala vikingarna att planera olika aktiviteter varje månad. 

Juli: Varornas väg
Varje onsdag i Juli kommer en vikingatida hantverkare att sätta upp en verkstad i museet mellan 10-14. Vill du göra ett läderarmband eller kanske bara pyssla ihop en liten vikingatida gubbe att ha som prydnad? Besök hantverkaren och prata om den stora hantverksindustrin som fanns i skandinavien under vikingatiden.   

Augusti: Sommarvarma känslor
Varje onsdag i augusti så kommer våra vikingar att känna ett litet pirr i magen, som att fjärilar har börjat flyga runt där. För att lugna sina känslor lite har de ordnat så att alla kan blota till Freja, kärlekens och fertilitetens gudinna. Det kommer alltså att gå att skriva ett litet kärlekskväde och blota, eller ge ett  brev till någon du tycker om! Kanske i runskrift?!

När

Juni-augusti
Mån-sön kl. 10-18

Pris

Entré: vuxna 179 kr, barn 139 kr, barn 0-6 år gratis, familjebiljett 545 kr.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Buss:
Buss 69 går från Centralen och Sergels torg till hållplats Djurgårdsbron.
Buss 67 går från Karlaplan till hållplats Nordiska museet/Vasamuseet.
Buss 76 går från Slussen till hållplats Djurgårdsbron.

Spårvagn:
Linje 7 går från Norrmalmstorg till hållplats Nordiska museet.

Färja:
Djurgårdsfärjan går från Slussen till Gröna Lund året om.
Sommartid går Hop On-Hop Off-färjan från Nybroplan till Vasamuseet.