Från 6 år

Museum

Prova på

Sommarlov på The Viking Museum

Pågår till 18 augusti

The Viking Museum

Nu är sommaren äntligen här och The Viking Museum står redo att välkomna alla barnfamiljer, oavsett om solen skiner eller regnet öser! Här får man lära sig om en av de mest spännande perioderna i historien på nyskapande och interaktiva sätt – genom filmer, ljudeffekter, föremål och sceniska miljöer. Utöver utställningen har museet även en åktur som tar besökare med på en resa genom 900-talets Europa.

Under sommaren kommer museets guider att visa upp olika vikingatida hantverk i utställningen. Besökare får bland annat prova på att mala mjöl med en historiskt korrekt kvarnsten, tillverka sitt eget vikingatida mynt och bli spådd av en völva.

Varje dag kl. 10.30 och 12.30 håller våra vikingar guidade familjevisningar i museet. Det kommer också alltid att finnas vikingar att prata med och ställa frågor till i utställningen. De populära aktiviteterna ’Liten’ och ’Runjakten’ finns även om man vill utforska museet på egen hand. 

För att fira in sommaren anordnar museet ett vikingatida blot på Midsommarafton, som inleds med en tematisk visning i utställningen och avslutas med sång och en ceremoni utanför museet. Blotet ingår i entrébiljetten och alla är välkomna att delta.

Varmt välkomna till The Viking Museum i sommar!

När

Under perioden 15/6 till och med 15/8 har museet utökade öppettider – 10.00-19.00 varje dag. Ordinarie öppettider är 11.00-17.00 på vardagar och 10.00-18.00 på helger.

Pris

Vuxna: 189 kr
Barn (7-15 år): 149 kr
Barn (0-6 år): 0 kr
Senior/Student: 165 kr
Familj: 575 kr (Två vuxna, två barn)

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Buss:
Buss 69 går från Centralen och Sergels torg till hållplats Djurgårdsbron.
Buss 67 går från Karlaplan till hållplats Nordiska museet/Vasamuseet.
Buss 76 går från Slussen till hållplats Djurgårdsbron.

Spårvagn:
Linje 7 går från Norrmalmstorg till hållplats Nordiska museet.

Färja:
Djurgårdsfärjan går från Slussen till Gröna Lund året om.
Sommartid går Hop On-Hop Off-färjan från Nybroplan till Vasamuseet.

Spana in Barn i stans alla finfina guider

Annonser:

Annonser: