Gratis

Från 5 år

Utomhus

Sommarparken på Etnografiska

Välkomna till Etnografiska museet vackra park. Kliv in på Graffitimattan som är inspirerad av museets myllrande och världsomspännande innehåll. Upplev, spela och interagera med vår Jordorgel, i vars pipor naturens ljud blandas med stråkar och blåsinstrument. Segla bort i Drömskeppet och var med om en performance med Zirkus Loko-Motiv. Passa på och ta det lugnt i hängmattorna eller gå på upptäcktsfärd i våra spännande utställningar och kreativa rum. Kort sagt – låt Etnografiska museet bli ditt och hela familjens favoritmuseum i sommar!

Jordorgeln
Skapa och utforska musik tillsammans med Jordorgeln! Lägg handen på de glascirklar som finns på de färgglada rören och väck ljuden till liv. Sammanlagt 47 glascirklar, ögon, som alla döljer unika musikaliska uttryck. Musik uppstår när olika kombinationer från orgelpiporna spelar med. Detta interaktiva ljudkonstverk är skapat av tonsättare Anders Lind.

Drömskeppet
Alla är välkomna att resa iväg i detta drömskepp som kan ta dig dit du vill! Drömskeppet är skapat av Zirkus Loko-Motiv exklusivt för Etnografiska museet. Zirkus Loko-Motiv är en konst- och performancegrupp som bildades i Berlin 1993 och som genom åren har skapat allt från gigantiska eldföreställningar till intim poetisk dockteater. Att samskapa med publiken är något som de gillar.

Graffitimattan
Vi har rullat ut mattan för dig! Graffitimattan är skapad av konstnären Carli Halvars, som nyligen gick ut Konstfack. Hans graffitimotiv är inspirerat av museets innehållsrika samlingar och tusentals år av bildberättelser. Graffitimattan är skapad unikt för Etnografiska museet sommaren 2022 av Carli Halvars.

Stencirkeln – Only one earth 
Stenar från hela Sverige! De bär på en gemensam berättelse om att vi tillhör samma ursprung. Sitt ner en stund och lyssna inåt eller samtala med andra. Kanske vill du bidra med ett löfte till framtiden? Stencirkeln bygger broar till Children’s Meeting Place på FN i Nairobi och är skapad på initiativ av föreningen Globträdet i samverkan med Kungliga Djurgårdsförvaltningen.

När

Parken öppnar 6 juli och håller öppet hela sommaren under museets vanliga öppettider.

Pris

Gratis

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Buss 69 från Sergels torg, hållplats Museiparken på Gärdet.