Gratis

10–13 år

Barnspår

Sprickan

Kulturhuset Stadsteatern

Välkommen till det interaktiva spelet och audiodramat Sprickan. Var beredd på en spöklik vandring i jakten på demoner i Kulturhuset vid Sergels torg! Sprickan innefattar ruggiga rollprestationer av skådespelare från Stadsteatern, bland andra Stina Nordberg, Angelika Prick och Leif Andrée. Är det du som kommer att stänga Sprickan?

Spelet Sprickan bygger på en verklig historia. Under rivningen av Klarakvarteren flyttade man en del av Klara kyrkogård för att ge plats åt stadsdelen kring Kulturhuset och Sergels torg. Det måste ha retat upp de döda! I Sprickan möter spelaren de dödas stad, det försvunna Klara. I berättelsen har människor rivit och grävt för djupt, och öppnat en spricka mot underjorden – där demoner bor. Huvuduppgiften i Sprickan är att tränga tillbaka demonerna till de dödas rike och stänga sprickan. Scenerna som spelaren får uppleva är inspelade med en surroundteknik som ger känslan av att vara omgiven av osynliga gestalter som närmar sig från olika håll.

Sprickan är ett interaktivt spel konstruerat specifikt för Kulturhusets lokaler, där spelaren letar sig fram i huset och gör val som avgör spelets handling. Spelet startar i biljettkassan på Kulturhuset Stadsteatern, där den första QR-koden finns, den som startar spelet. Det är fritt inträde och för den som vill finns hörlurar och smartphone att låna.

När

Premiär 9 april

Pris

Fri entré

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Pendeltåg till centralen, tunnelbanan till T-centralen, stadsbussar och spårvagn till Sergels torg.