Från 5 år

Teater

STOFF: Saltet

En saga som gestaltas med film, teater, mim och dans. Musiken är en blandning av klassiska stycken, folkmusik och samtida musik. Ämnena är universella, såsom värderingar i livet, makt och annat.

En kung på ålderns höst måste lämna över sin makt och
styret av riket. Han vet inte till vem och bestämmer sig därför att sätta sina döttrar på prov. De ska visa vad som är viktigast här i livet. Alla döttrar lyfter fram guld och diamanter som det allra värdefullaste, förutom en, som  lyfter fram salt. Saltet gör kungen så rasande att dottern jagas iväg. Hon ger sig av bland berg och dalar där hon råkar på en häxa. Eller en trollkvinna? Och så tar berättelsen en ny vändning.
 
”Saltet” är en saga som tar upp frågor om makt, hur vi förhåller oss till materiella och icke-materiella värden, eller vad som är viktigt här i livet.

Regi: Alexandra Chalupa

Regi filmsekvenserna med Börje Ahlstedt: Catherine Jirlow och Alexandra Chalupa

Medverkande på scen: Alexandra Chalupa och Elina Lehto – Tinterov

Medverkande på film: Börje Ahlstedt

Föreställningen visas under Stockholm Fringe Festival som är en sju dagar lång konstfestival där lokala och internationella konstnärer presenterar sina innovativa verk – allt från performance och installationskonst till teater, musik och humorshower.

När

1 september

Pris

100-150 kr

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Gröna linjen station Hökarängen
Buss 172 till hållplats Söndagsvägen

Annonser:

Annonser: